?>

Türkiye ve Özbekistan arasında sosyal hizmetler alanında mutabakat zaptı imzalandı

Türkiye ve özbekistan arasında aileler, kadınlar, çocuklar, engelli ve yaşlı bireylere sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı.

Siyaset - 11 ay önce

Türkiye ve Özbekistan arasında aileler, kadınlar, çocuklar, engelli ve yaşlı bireylere sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı “Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı” kapsamında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Göktaş, bu çerçevede Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sosyal Koruma Milli Ajans Başkanı Mansurbek Olloyorov ile bir araya geldi. Kadın, çocuk, aile ve sosyal politikalar konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmenin ardından Göktaş ve Olloyorov, Türkiye ve Özbekistan arasında “Sosyal Hizmetler Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzaladı. İmza töreni sonrasında Göktaş hayırlı olması temennisinde bulunurken, Olloyorov da “Güzel neticeleri olsun” dedi.

Öte yandan Bakan Göktaş, Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova ve Kırgızistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde ilki düzenlenen Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ile Türk dünyası ülkelerinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

IŞIK VE GÜNEŞİN DİYARI FETHİYE VE SEYDİKEMER

2024-05-16 11:50 - Turizm

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Kuşadası Belediyesi’nden inşaat yasaklarıyla ilgili duyuru

2024-05-16 09:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye olarak olimpiyatlar dahil her türlü uluslararası spor etkinliğinin altından kalkacak kapasiteye ziyadesiyle sahibiz"

13:29 - Siyaset

Bakan Tunç, DEM Parti heyetiyle bir araya geldi

13:08 - Siyaset

Kırcami’de yeni dönem başlıyor

13:12 - Siyaset

Şener: "Akdeniz Belediyesinin 1 milyar 400 milyon lira borcu var"

13:08 - Siyaset

Danıştay Başkanı Yiğit, İdare Hukuku Sempozyumu’nda konuştu

13:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş