?>

Tuva Cihangir Atasever, Sinop’ta öğrencilerle bir araya geldi

Türk uzay çalışmalarının önemli isimlerinden tuva cihangir atasever, 8-14 mart bilim ve teknoloji haftası kapsamında sinop'ta öğrencilerle bir araya geldi.

Eğitim - 4 saat önce

Türk uzay çalışmalarının önemli isimlerinden Tuva Cihangir Atasever, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında Sinop’ta öğrencilerle bir araya geldi.

Sinop Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Atasever, Türkiye’nin uzay programı, astronotluk süreci ve bilimsel gelişmeler üzerine önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’nin ikinci astronotu olan Tuva Cihangir Atasever, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, uzaya hazırlık sürecinden, mikro yerçekimi ortamında yapılan bilimsel deneylere kadar geniş bir yelpazede deneyimlerini paylaştı. Uzayda geçirdiği süre boyunca en etkileyici anlardan birinin dünyayı atmosferin dışından görmek olduğunu belirten Atasever, "Dünyayı uzaydan izlemek, insana tarifsiz bir huzur ve perspektif kazandırıyor. Ağırlıksız ortamda süzülmek ve üç boyutlu hareket etmenin özgürlüğünü yaşamak benzersiz bir deneyimdi" dedi.

Öğrenciler, Atasever’in anlatımlarını büyük bir ilgiyle dinlerken, astronotluk, uzay çalışmaları ve Türkiye’nin uzay vizyonu hakkında sorular sorma fırsatı buldu. Atasever, etkinlikteki konuşmasında astronot olmanın gerekliliklerinden, eğitim süreçlerinden ve uzay alanındaki fırsatlardan bahsederek gençleri bu alanda kariyer yapmaya teşvik etti. Uzay araştırmalarının, sadece bilimsel anlamda değil, aynı zamanda teknolojik gelişmeler için de büyük bir itici güç oluşturduğuna dikkat çekti.

Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) yürüttüğü projeler ve gelecekteki uzay misyonları hakkında da bilgiler paylaşan Atasever, etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Türk astronot Tuva Cihangir Atasever’in öğrencilerle buluştuğu etkinlik, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmayı hedeflerken, uzay çalışmalarında gençlerin daha aktif rol almasını teşvik etmeye yönelik farkındalık oluşturdu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

İlgili Haberler

İstiklal Marşı’nın kabulü Marmaris’te kutlandı

17:24 - Eğitim

Tutak’ta şiir okuma yarışması

16:43 - Eğitim

Sivas’ta ortaokul öğrencileri en iyi şiiri okumak için yarıştı

16:18 - Eğitim

Diyarbakır’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü coşkusu

16:19 - Eğitim

FÜ’de ’Mehmet Akif Ersoy’ anıldı

15:44 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek? Bakan Işıkhan Açıkladı

15:43 - Ekonomi

Londra'da FETÖ İzleri

15:43 - Asayiş

Ramazan'da Kilo Vermek Mümkün

15:43 - Sağlık

Diyaliz Hastalarına Karate Terapisi

15:36 - Sağlık

Banka Dolandırıcıları 242 Bin TL’lik Vurgun Yaptı

13:39 - Asayiş