?>

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Çiftçilerimizin prim destek ödemeleri bir an önce tamamlanmalıdır"

Türkiye ziraat odaları birliği (tzob) genel başkanı şemsi bayraktar çiftçilerin prim destek ödemelerine ilişkin "çiftçilerimizin 2024 yılına ait prim destek ödemeleri bazı illerde ödendi, bazı illerde halen ödemeler yapılmadı. ödenmeyen illerdeki çiftçilerimizden bu konuda birliğimize ulaşan büyük bir talep var. Destek ödemeleri bir an önce tamamlanmalıdır" dedi.

Ekonomi - 5 saat önce

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar çiftçilerin prim destek ödemelerine ilişkin "Çiftçilerimizin 2024 yılına ait prim destek ödemeleri bazı illerde ödendi, bazı illerde halen ödemeler yapılmadı. Ödenmeyen illerdeki çiftçilerimizden bu konuda birliğimize ulaşan büyük bir talep var. Destek ödemeleri bir an önce tamamlanmalıdır" dedi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilerin prim destek ödemelerine ilişkin taleplerini, yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendirdi. "Çiftçilerimizin prim destek ödemeleri bir an önce tamamlanmalıdır"

Basın açıklamasında konuşan Bayraktar, birliklerine ulaşan çok fazla talep olduğuna dikkati çekerek, "Çiftçilerimizin 2024 yılına ait prim destek ödemeleri bazı illerde ödendi, bazı illerde halen ödemeler yapılmadı. Ödenmeyen illerdeki çiftçilerimizden bu konuda Birliğimize ulaşan büyük bir talep var. Destek ödemeleri bir an önce tamamlanmalıdır" ifadelerini kullandı. "Türkiye’nin tarımda güçlü bir geleceğe sahip olabilmesi, üreticilerimizin desteklenmesiyle mümkündür"

Bayraktar, açıklamasına şöyle devam etti:

"Henüz ödenmesine başlanmayan gübre ve mazot destek ödemeleri de en kısa sürede çiftçilerimize ödenmelidir. Türkiye’nin tarımda güçlü bir geleceğe sahip olabilmesi, üreticilerimizin desteklenmesiyle mümkündür. Çiftçilerimiz desteklendiği sürece, üretimi sürdürecek, bu sayede sofralarımız bereketlenmeye devam edecektir."

Tarım sektörünün yalnızda gıda üretimiyle sınırlı olmadığını aynı zamanda ekonomik ve kırsal büyümeyi sağlayan bir sektör olduğunu belirten Bayraktar, "Ülkemizin her geçen gün artan nüfusunu besleyebilmek, gıda arz güvenliğini sağlamak ve tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak için tarım sektörüne verilen destekler hayati önem taşıyor. Çiftçilerimiz, iklim değişikliği, doğal afetler, artan girdi maliyetleri ve piyasa dalgalanmalarına rağmen üretmeye devam ediyor. Üreticilerimizin bu mücadelesi, ancak yeterli destek mekanizmalarıyla sürdürülebilir" şeklinde konuştu.

Bayraktar konuşmasını şöyle tamamladı:

"Tarım sektörüne verilen destekler, yalnızca üreticilerimizin refahını değil, aynı zamanda tüketicilerimizin sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişimini de güvence altına alıyor. Mevcut destekleme sisteminde, ödemelerin yıl içine yayılarak parça parça ve farklı tarihlerde yapılması çiftçilerimizin, zaten yeterli olmayan ekonomik gücünü olumsuz etkiliyor. Gübre, mazot ve prim destekleri başta olmak üzere sertifikalı tohum, fide, fidan gibi tüm destek kalemleri farklı zamanlarda ödeniyor. Çiftçilerimiz, artan girdi maliyetleri karşısında desteklere en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde destek ödemelerinin tamamlanmaması nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşıyor. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması ve gıda tedarik zincirinin sekteye uğramaması için destekler zamanında ve toplu olarak ödenmelidir."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

İlgili Haberler

Budama artıklarını imha etmeyenlere ceza

13:49 - Ekonomi

Mersin’de yüzde elli rekolte düşüşü yaşanan badem çağlası Dubai’ye ihraç ediliyor

13:48 - Ekonomi

Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi için yatırımcılarla parsel tahsis sözleşmesi imzalandı

10:10 - Ekonomi

Suriyelileri dönüşüyle kiralar hızla düşmüştü, konut fiyatları sabitlenmeye başladı

09:59 - Ekonomi

Erzurum konut satışında 33. sırada

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sobadan Sıçrayan Kıvılcımlar Evi Kül Etti

13:03 - Asayiş

Çinli bisikletçi, dünya rekoru kırdı

12:38 - Spor

Rize’de Yaratıcı Çözüm

12:27 - İnsan

Çalıları yakarken, yangın başlattı

12:20 - Asayiş

Eşini ve Kendini Yakmaya Çalıştı

11:53 - Asayiş