?>

Uğur Mumcu vefatının 32. yılında Ayvalık’taki evi önünde anıldı

Gazeteci-yazar uğur mumcu vefatının 32. Yıl dönümünde ayvalık’taki evi önünde anıldı

İnsan - 3 ay önce

Ankara’da 24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu için ölümünün 32’inci yılında Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki evinin önünde anma töreni düzenlendi.

Çok sayıda Ayvalıklı, Mumcu’nun evinin bulunduğu Armutçuk Son Durak mevkisinde bulunan Tapu Kadastro Evleri’nin bahçesinde bir araya geldi. Anma törenine Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Uğur Mumcu’nun ölümünün Türk demokrasisi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Uğur Mumcu’nun şiirlerinin de seslendirildiği törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, “Bundan tam 32 yıl önce bir pazar sabahı Türkiye bir bombayla sarsıldı. Ankara’da Karlı Sokak’ta hain bir tuzak ile kurulan ve patlayan bomba, tüm ülkeyi ayağa kaldırdı. Cumhuriyet gazetesinde yıllarca Gözlem adlı köşesindeki yazılarıyla hiç kimsenin yazmaya cesaret edemediği konuları ele alan, kimsenin aklına bile gelmeyen konulara değinen, bugün gündeme gelen ve sıkça görüşülen konuları o yıllarda gündeme taşıyan gazeteci yazar Uğur Mumcu, o puslu, isli ve soğuk Ankara sabahında otomobiline konulan düzenekli bombayla yaşamdan koparıldı. Geride iki evlat ve gözü yaşlı bir eş bırakmanın yanı sıra ülkenin talihini de etkileyen ve bugün bile halen konuşulan bir hadisenin kahramanı oldu Uğur Mumcu. Ardından o kadar çok şey yazıldı ve o kadar çok şey konuşuldu ki, bir çözüme ulaşmak mümkün olmadı, karanlıkta kalan cinayetlere bir yenisi daha eklenmiş oldu” dedi.

Başkan Ergin, “32 yıl önce bizden alınan Uğur Mumcu gerçeğin halka iletilmesi, yolsuzlukların, haksızlıkların bilinmesi için kalemini adeta bir kılıç gibi kullandı. Faili meçhul bir cinayetle yaşamdan kopartılan Uğur Mumcu’yu, adalet ve demokrasi şehitlerimizi unutmayacağız. Onların verdiği özgürlük, laiklik, bağımsızlık mücadelesini sürdüreceğiz. Aydınlanma yolundaki tüm emekleri için Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyoruz. Onun deyimiyle ’Vurulduk ey halkım unutma bizi’ diye haykırıyor ve bu cinayetin aydınlatılmasını her zaman olduğu gibi hala sabırla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı da, “Sakıncalı Piyade” olarak nitelendirdiği Uğur Mumcu’nun katledilişinin ardından üzüntülerinin ilk günkü kadar taze olduğunu vurguladı.

Tören, konuşmaların ardından vatandaşların Uğur Mumcu’nun evinin önüne karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

SAHTE ALKOL ÖLDÜRÜRKEN MARMARİS’TE LİTRELERCE YAKALANDI

2025-01-18 11:51 - Asayiş

İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonu

2025-01-21 00:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Lale Manço, Barış Manço’yu anlattı

03:46 - İnsan

Kaldırımlardaki seksek oyununu gören genç-yaşlı onlarca vatandaş kendini tutamadı

00:32 - İnsan

Gaziosmanpaşa’da bir ilk: Annelere lohusa destek paketi

21:21 - İnsan

Alacalı genç yüzücüler madalyaları topladı

20:45 - İnsan

Meriç Nehri’nde boğulan çocuk toprağa verildi

18:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık