?>

Uluslararası öğrenciler kültürlerini tanıttı

Subü dil eğitim-öğretim uygulama ve araştırma merkezi, uluslararası öğrencilerin kendi kültürlerini tanıttığı ‘ülkelerin tanıtım günü’ başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Eğitim - 4 ay önce

SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, uluslararası öğrencilerin kendi kültürlerini tanıttığı ‘Ülkelerin Tanıtım Günü’ başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) ve Yedirenk Öğrenci Topluluğu, ‘Ülkelerin Tanıtım Günü’ başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Birçok farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerin ülkelerinin kültürel zenginliklerini tanıttığı etkinlikte katılımcılara dans, müzik ve şiir konseri performansları sunuldu. Öğrenciler ayrıca kendi ülkelerinin mutfağından yemekleri ve el sanatları örneklerini geleneksel kıyafetleriyle katılımcılarla paylaştı.

Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Devletimizin uluslararası öğrenci politikası çerçevesinde uluslararası öğrenci sayımızı her geçen gün arttırıyoruz. 100’den fazla ülkeden 4 bin 300’den fazla uluslararası öğrenciye üniversitemiz ev sahipliği yapıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar da genel olarak devletimizin de hedefi olan bu hususla ilgili bizleri tebrik etmişti. Uluslararası öğrencilerimizin katılımıyla her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinlikler adeta bir kültür şölenine dönüşüyor. Sınırlı bir alanda dünyanın birçok noktasından çok farklı kültürlerin yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve kültürlerine ilişkin detayları doğrudan o ülkenin evladı olan gençlerden görüp öğrenme fırsatı doğuyor. Bu çok kültürlülük bir hoşgörü ortamının oluşmasına da katkı sağlıyor. Çünkü burada Türkçe öğrenen öğrencilerimiz daha sonra bölüm ya da programlarına gittiklerinde Türk öğrencilerle tanış oluyorlar. +1 Eğitim Modelimiz ile ise kültür ve ticaret elçileri haline geliyorlar” dedi. SADEM Müdürü Doç. Dr. Serhat Küçük ise uluslararası öğrencilerin kültürel olarak kaynaşması ve farklı coğrafyalara ait geleneklerin daha yakından tanıması için etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Etkinliğe SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Arifiye Kaymakamı Ahmet Can Pınar, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, SADEM Müdürü Doç. Dr. Serhat Küçük, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

İlgili Haberler

Türk Eğitim-Sen: "Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapatılamaz"

18:23 - Eğitim

Çanakkale’de orman işletme ve muhafaza memurlarına mesleki eğitim

17:08 - Eğitim

GİBTÜ 29. TİDKONSEY toplantısına ev sahipliği yaptı

16:43 - Eğitim

Eskişehir’de AÖF sınavları için ulaşım düzenlemesi

15:48 - Eğitim

YKS’de süre tavsiyesi

15:16 - Eğitim

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş