?>

Uluslararası öğrencilere ‘Türk kahvesi kültürü’ tanıtıldı

2013 yılında unesco tarafından “somut olmayan kültürel miras” listesine alınan türk kahvesi, her yıl 5 aralık’ta “dünya türk kahvesi günü” olarak kutlanıyor. Omü türkçe’de düzenlenen bir etkinlikle bu özel gün kutlandı. Etkinlik kapsamında omü türkçe’de eğitim gören uluslararası öğrencilere türk kahvesi kültürü tanıtıldı. Türk kahvesinin tarihçesi, hazırlanışı ve sunumunda taşıdığı sembolik anlamlar katılımcılarla paylaşıldı. Türk kahvesinin yanına eşlik eden geleneksel türk lokumu ikramıyla öğrenciler, türk kültürünün köklü bir geleneğini deneyimleme fırsatı buldu.

Kültür Sanat - 6 ay önce

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (OMÜ TÜRKÇE) düzenlenen “Dünya Türk Kahvesi Günü” kutlanmasında, uluslararası öğrencilere "Türk kahvesi kültürü" tanıtıldı.

2013 yılında UNESCO tarafından “Somut Olmayan Kültürel Miras” listesine alınan Türk kahvesi, her yıl 5 Aralık’ta “Dünya Türk Kahvesi Günü” olarak kutlanıyor. OMÜ TÜRKÇE’de düzenlenen bir etkinlikle bu özel gün kutlandı. Etkinlik kapsamında OMÜ TÜRKÇE’de eğitim gören uluslararası öğrencilere Türk kahvesi kültürü tanıtıldı. Türk kahvesinin tarihçesi, hazırlanışı ve sunumunda taşıdığı sembolik anlamlar katılımcılarla paylaşıldı. Türk kahvesinin yanına eşlik eden geleneksel Türk lokumu ikramıyla öğrenciler, Türk kültürünün köklü bir geleneğini deneyimleme fırsatı buldu.

Program boyunca öğrenciler, Türk kahvesi yapımını yerinde izlerken, kahve pişirme tekniklerini öğrenme ve kahve falı gibi kültürel detaylara da tanıklık ettiler. Ayrıca, Türk kahvesinin sosyal hayatta dostluk ve paylaşımı simgeleyen yönü, katılımcılara uygulamalı olarak aktarıldı. Etkinlik sonunda katılımcılar, Türk kahvesi kültürüne dair izlenimlerini ve öğrendiklerini paylaşırken, OMÜ TÜRKÇE’nin bu tür etkinliklerle Türk kültürünü uluslararası platformlarda tanıtma çabalarını takdirle karşıladıklarını belirttiler. Rektör Aydın: “Türk kahvesinin geleceğe taşınması için farkındalık oluşturuyoruz”

Etkinlik kapsamında uluslararası öğrencilerle buluşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, “Bugün, Dünya Türk Kahvesi Günü vesilesiyle, bu kadim içeceğin geçmişine saygı duruyor, geleceğe taşınması için farkındalık oluşturuyoruz. Türk kahvesi, dünyanın her köşesindeki kahveseverlere kültürümüzün bir parçasını sunmaya devam ediyor. Kahveseverlerin bu özel günde bir fincan kahve eşliğinde, bu kültürel hazineyi keşfetmelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı. Şen: “Türk kahvesi, kültürümüzün önemli bir parçası”

OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serkan Şen ise yaptığı konuşmada, “Türk kahvesi, yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda kültürümüzün önemli bir parçası. Bu etkinlikle öğrencilerimize bu değeri tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

OMÜ TÜRKÇE’nin bu organizasyonu, öğrenciler arasında kültürlerarası etkileşimi güçlendirmesi ve Türk kahvesi geleneğini daha geniş kitlelere ulaştırması açısından büyük beğeni topladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Arapgir, endemik bitkiler ve aromaterapi kongresine ev sahipliği yapacak

17:10 - Kültür Sanat

Mersin Erdemli’de gençlere unutulmaz karne hediyesi

16:25 - Kültür Sanat

Elite World’den ayın personeli etkinliği

16:22 - Kültür Sanat

4. Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri Bodrum’da yapılacak

16:15 - Kültür Sanat

Her Çocuk Bir Umuttur Vakfı’ndan kimsesiz çocuklar yararına sergi

16:16 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş