?>

Üniversiteli öğrenciler Sakarya’nın geçmişinde yolculuğa çıktı

Sakarya büyükşehir belediyesi, sakarya’ya gelen misafirlerin şehri kültürüyle, tarihiyle, gelenekleri ve doğal güzellikleriyle keşfetmesini sağladığı tanıtım gezileri çerçevesinde hendek eğitim fakültesi öğrencilerini keyifli ve büyüleyici bir yolculuğa çıkardı. Roma mezar odası ve yüzyıllar öncesine ait eserlerle birlikte sakarya’nın tarihine ait eşsiz parçalar ilgi odağı oldu.

Kültür Sanat - 1 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’ya gelen misafirlerin şehri kültürüyle, tarihiyle, gelenekleri ve doğal güzellikleriyle keşfetmesini sağladığı tanıtım gezileri çerçevesinde Hendek Eğitim Fakültesi öğrencilerini keyifli ve büyüleyici bir yolculuğa çıkardı. Roma Mezar Odası ve yüzyıllar öncesine ait eserlerle birlikte Sakarya’nın tarihine ait eşsiz parçalar ilgi odağı oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehre gelen misafirlerin ve aynı zamanda şehirde bulunan insanların kültürü, tarihi gelişmeleri, doğal güzellikleri ve yapılan çalışmaları keşfetmesini sağlıyor. Tanıtım gezileri çerçevesinde her hafta farklı bir ekiple yolculuğa çıkan Büyükşehir’in uzman ekipleri şehrin dört bir yanını kapsayan gezilerle misafirlere unutulmaz hatıralar yaşatıyor. Programın son konukları Hendek Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri oldu. Rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezilerde şehrin birçok ilçesi ve farklı noktaları aynı gün içinde gezildi. Tarihi camileri ziyaret eden öğrenciler Büyükesence Cumaaltı Cami, Orta Cami ve Orhan Gazi Cami’ni gezdi. Erken dönem mimarisinin en seçkin örnekleri arasında yer alan camiler, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Öğrencilerin bir diğer durağı ise tarihi müzeler oldu. Alifuat Paşa Müzesi, Türk Ticaret Bankası Müzesi, Deprem Müzesi ve Sakarya Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, tarihi eserleri yerinde inceleme fırsatı buldu. Programda Roma Mezar Odası, Tarihi Sakarya Köprüsü, 2. Bayezid Köprüsü ve Pamukova Seyir Terasını da ziyaret eden öğrenciler oldukça keyifli bir gün geçirdi. Eski dönem kalıntılarını yüzyıllar sonra görme ve tanıma imkanı bulan misafirler, Sakarya’nın geçmişinde uzun bir yolculuğa çıktı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 10 kilo 267 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 13:29 - Asayiş

Ağrı’da 1 kilo 44 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 15:17 - Asayiş

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

Köyceğiz’de karlar üstünde sucuk ekmek ile 2024’e veda

2025-01-02 11:14 - İnsan

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

İlgili Haberler

Ankara Pursaklar Belediyesi’nden 3’üncü Kitap Fuarı

13:04 - Kültür Sanat

Karapınar Kavurgası, coğrafi işaretli ürün oldu

12:29 - Kültür Sanat

Anadolu’da ki Gladyatör arenası gün yüzüne çıkartılacak

12:05 - Kültür Sanat

Manisa’da kültür sanat kursları hız kesmeden devam ediyor

11:13 - Kültür Sanat

Mimar Sinan Akademi’de en fazla katılım piyona eğitimine oldu

10:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor