?>

Uşak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı

Uşak'ta 15 temmuz demokrasi ve birlik günü, düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı.

Siyaset - 9 ay önce

Uşak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı.

Akşam 19:30’da Milli Birlik Yürüyüşü ile başlayan program ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanında Düzenlenen etkinlikle devam etti.

Etkinliğe Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, protokol üyeleri, 15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin’in ailesi ve vatandaşlar katıldı.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Okunan duaların ardından Vali Dr. Turan Ergün kürsüye çıkarak konuştu. Milli beraberlik duygularını vurgulan Ergün “Bundan 8 yıl önce bu millet nasıl meydanlara koşmuşsa, bugün yine 15 Temmuz’u unutturmamak, hatırlatmak, aynı acıyı gelecekte bir daha yaşamamak için geçmişten ders almak için yine Uşak’ımızın meydanlarında, Türkiye’nin bütün illerinin meydanlarında bu güzide günü hem anıyor, hem hatırlatıyor. Hem hatırlıyor, hem de unutmuyor. Bu vatanı bize vatan kılan Kurtuluş Savaşı’nın komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Şavaşı’mızın bütün şehitlerine, tarihteki bu milletin vermiş olduğu bütün şehitlere 15 Temmuz’da canını feda eden bütün şehitlerimize ve tabii ki bu ülkeyi kurduktan sonra terörle mücadelede yurt içinde ve yurt dışında her alanda fedai can eyleyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Uşaklı hemşehrimiz Mehmet Çetin’e Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sergilediği oyun gösterisi, Uşak Belediyesi Kent Orkestrası’nın verdiği konser, 15 Temmuz Belgeseli ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Saat 00.13’ü gösterdiğinde ise kentteki bütün camilerde eş zamanlı sela okundu.

Program Kuran-ı Kerim ve dualar okunmasıyla son buldu.

Öte yandan kentte 50 kişilik gruplarla, sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tutuldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MARMARİS'İ DUYARSIZLAR KİRLETİYOR ÇEVRECİLER TEMİZLİYOR

2024-07-15 14:33 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kahta Belediyesi’nden "Kozmik Yaşam" konferansı

15:48 - Siyaset

Uluslararası emek örgütleri Gazze için eylem düzenledi

15:27 - Siyaset

Belediye-İş Sendikası’ndan Bulancak Belediyesi’ne hak çağrısı

14:56 - Siyaset

Başkan Günel, taksici esnafıyla bir araya geldi

14:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Papa için taziye mesajı

14:29 - Siyaset

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık