?>

Usta oyuncu Gümüşkaya son yolculuğuna uğurlandı

Tiyatro ve dizi oyuncusu emin gümüşkaya, tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti. Gümüşkaya için bursa ahmet vefik paşa devlet tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

İnsan - 3 gün önce

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro ve dizi oyuncusu Emin Gümüşkaya, Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Emin Gümüşkaya, tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti. Vefat eden oyuncu için Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu’nda tören düzenlendi. Gümüşkaya’nın cenazesi törenin ardından öğle namazını müteakip Emirsultan Mezarlığı’na defnedilecek. Törene; Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Sezai Yılmaz, yapımcı ve yönetmen Birol Güven, Gümüşkaya’nın ailesi ve sevenleri katıldı. törende Çocukları Emin, Uğur ve Zübeyde Gümüşkaya taziyeleri kabul etti.

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Sezai Yılmaz, "Emin Gümüşkaya hakkında bildiğim en büyük özelliği Türk tiyatrosuna yetiştirmiş olduğu gençlerdir. Özellikle gençlik kurslarıyla beraber yetiştirdikleri şu an emeklilik yaşına geldi. Bir gün buradan göçüp giderken arkamızda 2 tane gözü yaşlı insan bıraktıysak ne mutlu bize. Emin Gümüşkaya, arkasında birçok sevenini gözyaşıyla bıraktı. Biz tiyatrocular hep komik anlarımızla akıllara geliriz. Ruhu şad olsun diyorum" dedi.

Yapımcı ve yönetmen Birol Güven, "Ben, Emin Gümüşkaya ile 2010’da tanıştım. Tanıştığımızda çok sinirliydi. "Bana hep kötü roller geliyor, ben artık kötü roller oynamak istemiyorum" demişti. O yüzden bizim ’Çocuklar Duymasın’daki Seyyar Tayyar karakterini çok sevmişti. Çünkü eğlenceli tarafını göstermek istiyordu. Senaryoya da çok yardım ediyordu. Bizi gerçekten çok güldürüyordu" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Ertuğrul Akkök ise "Kendisinden birçok şey öğrendim. Emin Gümüşkaya prova esnasında çok ciddi bir insandı. Provaları tüm çabamızla bir şeyler öğrenmeye çalışarak geçirirdik. Her prova sonunda espri yapar ve hepimizin bildiği o meşhur gülüşüyle sonlandırırdı. Onun sayesinde bu mesleği öğrendim" şeklinde konuştu.

1996-1998 ve 1999-2001 yıllarında Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu Müdürü olarak görev yapan Gümüşkaya, 2002’de Devlet Tiyatroları’ndan emekli oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

Atatürk’ün Marmaris’e Gelişinin 90. Yılı Kutlanacak

2025-02-13 17:19 - Marmaris

Adıyaman Valiliği’nde sokak hayvanlarına yönelik toplantı

2025-02-14 13:07 - İnsan

İlgili Haberler

İlk defa karla buluşan öğrenciler kar keyfini yaşadı

17:08 - İnsan

Buz gibi havaya ve kara aldırış etmedi, denizde yüzdü

16:58 - İnsan

Yaralı şahin özgürlüğüne kavuştu

16:07 - İnsan

Gaziantep’te Ramazan öncesi hafta sonu çarşı pazarda yoğunluk

15:34 - İnsan

Malatya’da bit pazarı esnafı yeni yer talep ediyor

15:28 - İnsan

Günün Manşetleri

Şüpheli Valiz Panik Yaratıp Patlatıldı

16:00 - Asayiş

Fırtına Sonrası Yunus Balığı Sahile Vurdu

15:52 - Gündem

Antep Fıstığı Fiyatları Yüksek Seyrediyor

15:42 - İnsan

Şehit Mustafa Uslu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:40 - Genel

Şanlıurfaspor ve Kocaelispor 0-0 Beraberlikle Ayrıldı

15:33 - Spor