?>

Uyuşturucudan yakalanan avukat ve arkadaşına 30 yıla kadar hapis cezası talebi

Konya'da narkotik polisinin uyuşturucu kullananlara yönelik yaptığı çalışmada, 25 bin uyuşturucu hap ile yakalanarak tutuklanan avukat a. ?. , ve yanındaki arkadaşı i. ç. , hakkında iddianame hazırlandı.

Asayiş - 4 hafta önce

Konya’da narkotik polisinin uyuşturucu kullananlara yönelik yaptığı çalışmada, 25 bin uyuşturucu hap ile yakalanarak tutuklanan avukat A.İ. ve yanındaki arkadaşı İ.Ç. hakkında iddianame hazırlandı. Avukat ve arkadaşı hakkında 15 yıldan 30’ar yıla kadar hapis cezası talep edilirken, avukat A.i.’nin, “Hapların parasını 360 bin liraya anlaştık. Parayı ise 60 bin lira olacak şekilde 6 parça halinde gönderdim” dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz ağustos ayında Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu kullanan avukat A.İ.’yi bir süre takibe aldı. Yapılan çalışmalarda avukat A.İ.’nin arkadaşı İ.Ç. ile kendisine ait olmayan bir araç ile şehir dışına çıkarak İstanbul’a gittiği tespit edildi. Avukat A.İ.’nin kullandığı aracın Konya şehir merkezine bir süre sonra tekrar giriş yapmasının ardından narkotik ekiplerince araç tekrar takibe alındı. Daha sonra avukat ve arkadaşının bulunduğu araç kontrollü şekilde durduruldu. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede aracın bagaj bölümünde kutular içerisinde 25 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Sürücü avukat A.İ. ile yanında bulunan arkadaşı İ.Ç. ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan avukat A.İ. ve arkadaşı savcılığa sevk edildi. Avukat ve arkadaşı burada çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. “Hapların parasını 360 bin lira olarak anlaştık”

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından 2 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamedeki ifadesinde avukat A.İ., “Hapları aldığım O.D. isimli kişiyle sosyal medya üzerinden iletişim kurduk. İletişimimiz tamamen sosyal medya üzerinden oldu. İstanbul’a uyuşturucu hapları almaya gittiğimde sürekli hareket halindeydik. Kuytu bir yerde kutu içerisinde vermişti. Hatta kutuyu aracın bagajına kendisi koydu. Hapların parasını da O.D.’ye 360 bin lira olarak anlaştık ve ben parayı 6 parça halinde 60 bin lira olacak şekilde kendisine gönderdim. Vermiş olduğum bilgiler doğrultusunda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum" diye kendini savundu. “Ele geçirilen haplarla kesinlikle benim alakam yoktur”

Avukatın arkadaşı İ.Ç. ise iddianamedeki ifadesinde, "Ele geçirilen haplar bana ait değildir. Yolculuk boyunca aracın bagajını hiç açmadım. Koliyi kim, ne zaman koydu bilmiyorum. A.İ.’nin evinde ele geçirilen haplar önceki tarihlerde yakalanan bir müvekkiline aittir. Hangi müvekkiline ait olduğunu bilmiyorum. Öncesinde bu haplar kendi evindeydi, ancak benim evime geldiğinde bana getirmişti. Ben bu hapların evde olduğunu biliyordum, hatta kullandığım için arada poşetten aldığımı söylediğimde bana kızıyordu. Benden ele geçirilen 2 adet hap bana aittir. Kendisi daha önce silahla vurulduğu için hap kullanıyordu. Ele geçirilen haplarla kesinlikle benim alakam yoktur. Hakkımdaki iddiaları ve uyuşturucu madde ticareti yapma suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.

Savcı, 2 şüpheli hakkında ’Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 15 yıldan az olmamak üzere 30’ar yıla kadar hapis cezası talep etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Metamfetaminle Yakalanan Şahıs Gözaltında

2025-01-10 10:01 - Asayiş

Muğla EAH otopark kapasitesi Bin 220’ye çıktı

2025-01-07 19:57 - Ekonomi

Marmaris’in isim çelişkileri: Adlarına karşı yerler

2025-01-09 11:26 - Marmaris

İlgili Haberler

3 gün boyunca AVM havalandırmasında saklanan hırsız yakalandı

06:45 - Asayiş

Depremin yıl dönümünde korkutan olay: 5 katlı bina boşaltıldı

02:50 - Asayiş

Bolu’da meydana gelen yangın soruşturmasında Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal gözaltına alındı.

00:40 - Asayiş

Bartın-Amasra karayolunda kar yağışı başladı

01:08 - Asayiş

Avukat çifte silahlı saldırıya 20 yıl hapis

00:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gassallar, Asrın Felaketinin Zorlu Yükünü Anlattı

16:32 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı Başladı

16:29 - Gündem

Beşiktaş’ın Cacace Planı Suya Düştü

16:26 - Spor

2 Yaşındaki Çocuk Su Dolu Çukura Düştü

16:26 - Asayiş

Kick Boks Şampiyonu Cami Görevlisini Dövdü

15:55 - Asayiş