?>

Uzmanından ebeveynlere öneri: "Çocuklar spor yaparak bağışıklıklarını güçlendirebilir"

Uzmanından ebeveynlere öneri: €?çocuklar spor yaparak bağışıklıklarını güçlendirebilir”

Sağlık - 5 gün önce

Sporun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çeken Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydın Küçük, sporun çocukların bağışıklığını güçlendirdiğini ve ekran bağımlılığına karşı en etkili yöntemlerden biri olduğunu belirtti. Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydın Küçük, sporun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu. Sporun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Dr. Küçük, çocukların sevebileceği ve yaşlarına uygun spor dallarına yönlendirilmesinin önemini vurguladı. Dr. Küçük, "Bu çocuğun kabiliyetine göre sanatsal bir şey olabilir, müzikle alakalı bir şey olabilir, spor olabilir. Ebeveynler olarak en az bir spor dalında ve bir sanat dalında çocuğun kendi kabiliyetine göre bir sosyal aktiviteye yönlendirmek çok önemli" dedi. "Spor, ekran bağımlılığına karşı en etkili yöntemlerden biri"

Özellikle ekran bağımlılığı gibi çağın sorunlarına karşı spor ve sanat gibi sosyal aktivitelerin büyük bir koruyucu etken olduğunu ifade eden Dr. Küçük, "Çocuklar için düzenli spor, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sağlıklı bir gelişim sağlar. Aynı zamanda ekran bağımlılığını önlemek için de en etkili yöntemlerden biridir" dedi. "Dengeli beslenmek ve profesyonel antrenörler eşliğinde spor yapmak önemli"

Spor yaparken bilinçli beslenmenin de önemine değinen Küçük, aşırı protein tüketiminin böbreklere zarar verebileceğini belirterek dengeli beslenmenin ve profesyonel antrenörler eşliğinde spor yapmanın gerekliliğini vurguladı. Ayrıca çocukların aktif bir yaşam sürmelerinin uyku düzenlerini olumlu etkilediğini de sözlerine ekledi. Dr. Küçük, "Küçük bebeklerde, özellikle iki yaş civarı bebeklerde hiperaktivite durumları çok oluyor, uyku bozuklukları çok olabiliyor. Biz genelde çocukların aktivitesinin arttırılmasını, koşmasını, koşturmasını öneriyoruz. Çocukların bol bol aktivite yapmasını sağlarsak gece uykuları da ona göre daha düzenli olacaktır" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Atatürk’ün Marmaris’e Gelişinin 90. Yılı Kutlanacak

2025-02-13 17:19 - Marmaris

Adıyaman Valiliği’nde sokak hayvanlarına yönelik toplantı

2025-02-14 13:07 - İnsan

İlgili Haberler

Kars’ta ekipler 1 metre karı aşarak hastayı hastaneye ulaştırdı

21:43 - Sağlık

Şanlıurfa’da kardan yollar kapandı, hastalara paletli ambulans ile ulaşıldı

19:11 - Sağlık

Van’da ekipler hasta için seferber oldu

17:31 - Sağlık

Uzmanlar havaların soğumasıyla birlikte yaygınlaşan gribal enfeksiyonlar konusunda uyarılarda bulundu

17:21 - Sağlık

Diyabet hastalarına ’oruç’ uyarısı

15:45 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sokak ortasında husumetlisini vurdu

16:35 - Asayiş

Kazada Tırın Sürücü Kabini İkiye Ayrıldı

16:15 - Asayiş

Ramazan ve Yaz Aylarının Vazgeçilmezi!

14:58 - İnsan

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

14:25 - Spor

Anne Adaylarına Özel Seminer

14:24 - Eğitim