?>

Vali Aslan, “Büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir”

Düzce valisi selçuk aslan 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü için yayınladığı mesajında “15 temmuz milletimizin istikbaline pranga vurmaya çalışanların bir kez daha hüsrana uğradıkları, tarihin son gününe kadar da hüsrana uğrayacakları bir kalkışmadır” dedi.

İnsan - 11 ay önce

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yayınladığı mesajında “15 Temmuz milletimizin istikbaline pranga vurmaya çalışanların bir kez daha hüsrana uğradıkları, tarihin son gününe kadar da hüsrana uğrayacakları bir kalkışmadır” dedi.

Vali Aslan mesajında “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe girişimidir ve Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Zorluğu kararlılıkla, hainliği şerefle, karamsarlığı umutla, yorgunluğu vatan ve bayrak sevgisiyle, ölümü şehadetle karşılamaya hazır bir milletin özgürlük ve birliğine hiçbir kuvvet karşı koyamaz, karşı koyamamıştır da. Bunu yapmaya çalışanlara aziz milletimiz azmi, inancı ve varlığıyla en güzel cevabı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlarda vermiştir. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi ilimizde de geleceğimize sahip çıkan halkımız, hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Milletimiz tıpkı 722 yıl önce Söğüt’te, 568 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını yerleşke olmanın ötesinde vatan ve istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 106 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki güzide yerini almıştır. 15 Temmuz milletimizin istikbaline pranga vurmaya çalışanların bir kez daha hüsrana uğradıkları, tarihin son gününe kadar da hüsrana uğrayacakları bir kalkışmadır. Bu hain kalkışma, milletin azim ve iradesine dayalı bir direnişle, şehadet şerbetini vatan için içmeye hazır, karanlığa inat umuda koşmaya kararlı asil bir milletin onurlu duruşuyla yazdığı destanın anlatısıdır. Bu müstesna vatanın kolay yazılmayan tarihi ve varlığını ilelebet canı pahasına korumak asli sorumluluğumuzdur.

Bizler geleceği bir ananın sabrında, bir büyüğün duasında, bir çocuğun umudunda inşa etmeye ve ilelebet payidar kalacak Cumhuriyet’in Yeni Türkiye Yüzyıl’ında da hak ettiği konumda olabilmesi için bütün kurumlarımızla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle FETÖ, PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir. Bu kutlu vatanın kolay kazanılmadığı gibi tarihi zaferlerle dolu olan bir milletin Cumhuriyet ve demokrasinin ışığını ilelebet sürdüreceğinden hiç şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için varlığını siper eden tüm 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerinde bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

FECİ KAZA ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

2024-07-13 11:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Kazım Koyuncu, vefatının 20. yılında mezarı başında anıldı

22:05 - İnsan

3 ildeki yaşlıların refahı panelde ele alındı

21:47 - İnsan

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Ağrı’da incelemelerde bulundu

21:21 - İnsan

10. Ulusal Anorganik Kimya Kongresi Karabük Üniversitesinde düzenlendi

21:16 - İnsan

Ağrı Valisi Koç, Doğubayazıt’ta sınır güvenliği incelemelerinde bulundu

19:34 - İnsan

Günün Manşetleri

Taşıt Tanıma Sistemi'nde Son Gün 30 Haziran

16:10 - Ekonomi

Engelli Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Karşılandı

15:49 - İnsan

Savcı İşçimen'i Darp Davasında Cezalar Belli Oldu

15:34 - Genel

Taksiciyi Darp Edip Aracını Gasp Eden Şahıs Tutuklandı

15:17 - Asayiş

Tüfek Cinayeti Davasında Şok Karar

14:54 - Asayiş