?>

Vali Aslan: "Düzce, yatay mimarisiyle örnek bir şehir"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlar, düzce'de düzenlenen anma programıyla yad edildi.

Genel - 2 ay önce

DÜZCE (İHA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlar, Düzce’de düzenlenen anma programıyla yad edildi. Programa katılan Vali Selçuk Aslan, "Düzce, yatay mimarinin başarılı bir şekilde uygulandığı bir şehir olup, mevcut yapı stokunun yüzde 80’inden fazlası afet mevzuatına uygun hale getirilmiştir. Bu açıdan oldukça şanslıyız ve diğer vilayetlere örnek olabilecek düzeyde planlı bir şehirleşmeye sahibiz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi yaralanmıştı. Afetin yıl dönümünde Düzce’de de anma etkinlikleri düzenlendi. Hayatını kaybeden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle anılırken, deprem bölgelerinde görev alan arama kurtarma ekipleri de Cedidiye Meydanı’nda stant açarak çalışmalarını sergiledi.

Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki heyet, etkinlik alanını ziyaret ederek stantları gezdi. Daha sonra, deprem bölgelerinde inşa edilecek dini tesisler için kurulan hayır çarşısının açılışı gerçekleştirildi. "Afetlerden çıkartmamız gereken dersleri idrak etmeye çalışıyoruz"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Aslan, Düzce’nin yapı stokunun en güvenli şehirlerden biri olduğunu vurguladı. Aslan, "Asrın felaketinden çıkartmamız gereken dersler var. Düzce, afet gerçeğini en yakın anlayan şehirlerden bir tanesi. Yaşadığımız afetlerden çıkartmamız gereken dersleri idrak etmeye çalışıyoruz. Düzce olarak kentimizi her türlü afete karşı daha dirençli kurulması noktasında fiziki çalışmalar yürütüyoruz. Toplumun afetlere hazırlıklı olması kapsamında eğitim çalışmalarımızı hızlı şekilde yürütme gayreti içerisindeyiz. Bu noktada tüm kurumlarımız tam bir koordinasyon içerisinde ilerlerken, yerel ve ulusal basınımıza çok teşekkür ediyorum. Toplumumuzun ve vatandaşlarımızın afetlere karşı hazırlanması noktasında ciddi eğitim konusunda ciddi gayret ve desteklerini görüyoruz" dedi. "Düzce, yatay mimarinin başarılı bir şekilde uygulandığı bir şehir"

Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Asrın felaketi dedik ama şükür olsun sendelediğimiz yerden çok daha güçlü bir şekilde kalkıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ’asrın dayanışması’ diyerek adlandırdığı toplumsal dayanışmamızda inşallah çok daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağız. Düzce, 1999 depreminde acı bir şekilde yaşamıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin imar konusundaki mevzuat değişiklikleri ve düzenleyici kurumlarımızın çalışmalarıyla yapı stoku daha güvenli olması için ciddi bir ivme ve yol aldı. Bu alınan yolun en güzel uygulandığı yerlerden birisi Düzce oldu. Düzce Ovası, Efteni Gölü aynasının çekildiği bir alanda şehirleşmiştir. Zeminin kumlu yapısı göz önünde bulundurularak, mahalli idareler kat sınırlamasını disiplinli bir şekilde uygulamıştır. Binalarımızın güvenliği konusunda statik hesaplamalar bilimsel yöntemlerle belirlenmiş, ayrıca jeolojik açıdan zeminin sunduğu gerçeklik çerçevesinde kat sınırlaması getirilmiştir. Düzce, yatay mimarinin başarılı bir şekilde uygulandığı bir şehir olup, mevcut yapı stokunun yüzde 80’inden fazlası afet mevzuatına uygun hale getirilmiştir. Bu açıdan oldukça şanslıyız ve diğer vilayetlere örnek olabilecek düzeyde planlı bir şehirleşmeye sahibiz"

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

YENİÇAROHORİ: AYVALIK’IN SANATLA DÖNÜŞEN KÖYÜ

2025-01-31 15:38 - Gezi

İlgili Haberler

Yılmaz Erdoğan, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti

17:27 - Genel

Geçmişin izlerini taşıyan antika eşyalar bu pazarda

17:00 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’Sivasspor’ paylaşımı

16:51 - Genel

Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı

16:46 - Genel

Başkan Özdoğan: "Her zaman her şartta halkımızın yanındayız"

16:48 - Genel

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel