?>

Vali Cahit Çelik:" Sağlık çalışanlarımız toplumumuzun en kıymetli değerlerindendir"

Niğde valisi cahit çelik, 14 mart tıp bayramını yayınladığı mesajla kutladı

Sağlık - 2 ay önce

Niğde Valisi Cahit Çelik, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının toplum için taşıdığı değeri vurgulayarak, onların fedakârlık ve özveriyle insan sağlığı için verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu belirtti.

Vali Çelik, hekimliğin yalnızca bir meslek değil, insanlığa adanmış kutsal bir görev olduğunu ifade ederek unları söyledi; "Hekimlik, yalnızca bir meslek değil, insanlığa adanmış kutsal bir vazifedir. Günün her saatinde, büyük bir özveriyle insan sağlığı için mücadele eden, bazen kendi sağlığını, ailesini, hatta hayatını ikinci plana atan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, toplumumuzun en kıymetli değerlerindendir. Özellikle pandemi gibi zorlu süreçlerde gösterdiğiniz fedakârlıklar, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Sağlık çalışanlarımız, insan hayatını korumak ve daha sağlıklı bir toplum oluşturmak adına gece gündüz demeden, büyük bir azim ve gayretle çalışmaktadır. Onların verdiği emek, gösterdiği çaba ve fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir. Ancak üzülerek ifade etmek gerekir ki son yıllarda hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olayları artış göstermektedir. Bir hayat kurtarmak için ter döken doktorlarımızın, şiddetin hedefi haline gelmesi asla kabul edilemez. Bu tür saldırılar, yalnızca bireylere değil, toplumun tümüne zarar vermektedir. Sağlık çalışanlarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda görev yapabilmesi için hep birlikte mücadele etmeli, gereken tüm önlemleri almakta kararlıyız." "Doktorların şiddetin hedefi olması kabul edilemez"

Sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda hizmet vermesi gerektiğine de dikkat çeken Çelik, sağlıkta şiddet olaylarının artmasına üzüntüyle tanık olduklarını belirterek, "Bir hayat kurtarmak için ter döken doktorlarımızın, şiddetin hedefi haline gelmesi asla kabul edilemez. Bu tür saldırılar yalnızca sağlık çalışanlarımıza değil, tüm topluma zarar vermektedir. Sağlık çalışanlarımızın güven içinde görev yapabilmesi için gereken tüm önlemleri almakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Malatya Park AVM’ de Kadınlar Günü etkinliği

2025-03-08 16:03 - Magazin

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

İlgili Haberler

KAMİAD Başkanı Adıgüzel: "Çocuklarımız için nefes olacak her projede varız"

16:05 - Sağlık

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan tüm sağlık ekibine çağrı: "Gönülden bir seferberlik başlatın"

16:02 - Sağlık

Bulanık İnsan Hakları Kurulu üyeleri hastaneyi ziyaret etti

15:53 - Sağlık

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ozon tedavisi başladı

15:39 - Sağlık

MSKÜ'de Kadavra Böbrek Nakli Masaya Yatırıldı

15:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel