?>

Vali Köşger’den Adana’daki cinayetlere ilişkin açıklama

Adana valisi yavuz selim köşger, son 5 günde kentte yaşanan cinayet olaylarına ilişkin konuştu

Asayiş - 9 saat önce

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, son 5 günde kentte yaşanan cinayet olaylarına ilişkin, "Olayların arkasında organize suç örgütü yok" dedi.

Adana Valiliği’nde Asayiş Değerlendirmesi Toplantısı düzenlendi.

Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlık ettiği toplantıya Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel katıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Vali Köşger, suç oranlarında azalmalar olduğunu söyledi. Kentte yaşanan bazı asayiş olaylarına da değinen Köşger, son günlerde yaşanan cinayetlerin organize suç örgütleri ile bağlantılı olmadığını anlattı.

Katil, şoför çıktı

Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’nde öldürülen Saltuk Buğra Keçebaş’ın cinayet şüphelisinin İstanbul’da gözaltına alındığını belirten Vali Köşger, "Kendisinin 5 yıldır şoförlüğünü yapan, aralarında maddi alacak verecek hadisesi olan bir kişi. Zatın akrabalarının da bu şahıs tarafından dolandırıldığını iddia ettiği, maddi mevzularından kaynaklı bir münferit, adi cinayet. Bir organize suç hadisesi değil. Herhangi bir organize suç yaptığı gibi bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"Maalesef böyle bir elim hadise yaşandı"

Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi’nde Talat A.’nın (20), çift tabanca ile girdiği medikal ürünlerin satıldığı iş yerinde, Faut Kalaycık (64) ile damatları Özgür Ozan Ekinci (43) ve Oğuzhan Söylemezler’i (29) öldürdüğü olaya ilişkin Vali Köşger, "Bir medikal firmada öfke kontrolü zayıf olan bir genç, kendisinin kız arkadaşına yönelik bir hadiseden fevri bir hareketle bu cinayeti işledi. Onda da arkasında organize suç örgütü vesaire yok. Tamamen münferit bir adi vaka. Her ikisinin faili de katilleri de elde, ifadeleri alınıyor. Adli tahkikat süreci devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Bizim yapmamız gereken hukuk çerçevesinde öncelikle suçların önlenmesi konusunda gereken gayreti göstermek. Her şehirde olabilen, münferit, bu tür öfke patlaması veya buna benzer herhangi bir saikle yapılan cinayetler konusunda arkadaşlarımızın gayret etmesi gerektiği anlaşılıyor. Kaçakçılık, organize suçlar ve diğerlerine konsantre olmuş arkadaşlarımızın bu tarafta da gayretimizi artırmamız gerektiğini bugünkü istişarede kararlaştırdık. Kız arkadaşına yönelik bir şeyden öfkelendiğini ve o öfkeyle gelip yaptığını söylüyor. 20 yaşında bir genç. Poliste herhangi bir kaydı olmayan bir vatandaşımız. 2 arkadaşıyla birlikte kavgaya gittiklerini söyleyerek onları yanına alıyor ve gidip sıkıyor silahla. Maalesef böyle bir elim hadise yaşandı, çok üzgünüz" diye konuştu.

Öte yandan Vali Köşger, kentte 1 ayda 2 bin ruhsatsız silahın ele geçirildiğini söyledi.

"Görüntüleri yayanların cezasını vereceğiz"

Medikal firmasında 3 kişinin öldürülme anlarına ilişkin görüntülerin yayılmasına ilişkin de konuşan Vali Köşger, daha sonra şunları söyledi:

"Biz buna çok kızgınız. Bunun nereden sızdırıldığını arkadaşlarımız araştırıyor. Bunu sızdıran her kimse, hukuk içinde cezası neyse en ağır şekilde cezalandıracağız. Adana’nın imajına çok önem veriyoruz. Bunun da ötesinde, ailesi olan insanların, o acı anı görmesi gerekmeyen insanlar var. Tüm 85 milyona teşhir edilmesine ne gerek var? Bu tür hadiselerin teşhir edilmesi her türlü zararlı. Çünkü anormali normalleştiriyorsunuz. 3 kişinin öldürüldüğünü gören insanlar bunu normal bir şeymiş gibi algılıyor. Maalesef genç kuşaklar da bilgisayarda silahla oynanan oyunlardan kaynaklı bunun oyun olduğunu düşünmeye başladılar. Böyle bir suç işleme meyli arttı. Organizenin dışında kişilerde de bunu görüyoruz. Onu önlemek adına arkadaşlarımız faaliyetlerine devam edecekler."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

2025-02-07 18:19 - Ekonomi

Kastamonu’da seyir halindeki otomobil alev alev yandı

2025-02-05 00:05 - Asayiş

Mersin Erdemli’de budanan dallar odun oluyor vatandaşların evleri ısınıyor

2025-02-08 11:09 - İnsan

MUĞLA'DA ERKEN ÇİÇEK AÇAN BADEMLERDE DON KORKUSU

2025-02-08 12:58 - Marmaris

Minibüs zamlarına tepki

2025-02-07 12:36 - İnsan

İlgili Haberler

Burdur’da çıkan sazlık yangını kontrol altına alındı

23:17 - Asayiş

Depoda çıkan yangın köylülerin yardımıyla söndürüldü

23:08 - Asayiş

Metruk kerpiç evde çıkan yangın çevreye sıçramadan söndürüldü

22:59 - Asayiş

Malatya merkezli iki ilde fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

22:59 - Asayiş

Kayseri’de 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırı kamerada

23:01 - Asayiş

Günün Manşetleri

Ofis Boynu Riskine Karşı 12 Etkili Öneri

17:52 - Sağlık

Atık pili getir, hediyeyi götür

15:54 - Gündem

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti

15:31 - Asayiş

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya