?>

Vali Köşger: "Her Adanalı için göle bir sazan bırakıyoruz"

Kent nüfusu ile eşit sayıda yaklaşık 2 milyon 250 bin yavru balık salınımının gerçekleştirileceği adana'da ilk salınım gerçekleşti.

Gündem - 1 yıl önce

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana sularına 2 milyon 250 bin yavru balık salınacağını söyleyerek, "Göle her Adanalı için bir sazan bırakıyoruz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ’Su Kaynaklarının Balıklandırılması’ projesi çerçevesinde Adana’da ilk balık salınımı Seyhan Barajı’nda gerçekleştirildi. Vali Köşger ve Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ile kent protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen yavru sazan salınım etkinliğinde Seyhan Barajına ilk etapta 400 bin yavru sazan balığı salındı.

İlk salınımı gerçekleştirmekten büyük gurur duyduklarını belirten Vali Köşger, "Bugün Seyhan Barajımıza 400 bin civarında yavru balık salımı gerçekleştirilecek. Toplamda Adana’daki iç sularımıza salınacak yavru sayımız 1,5 milyondu ancak Adana’da 2 milyon 250 bin nüfus olması nedeniyle her nüfusa 1 sazan olacak şekilde yavru balık salımı gerçekleşecek. Adana’nın iç sularında her Adanalıya 1 sazan olacak inşallah. Bereketli ve hayırlı olsun" dedi.

Türkiye’de iç suların en değerli şekilde kullanılması gerektiğine de dikkat çeken Köşger, "Gelişmiş ülkeler bütün kaynaklarını en efektif ve en optimal şekilde kullanıyor. Bu nedenle kendi iç sularımızı en değerli ve hak ettiği şekilde kullanmamız ve iç sularımızda balık üretimi çok önemli. Ülkemizde balık tüketimi aslında arzu edilen seviyede değil. Gelişmiş ülkede 20-25 kilogramları bulan balık tüketimi olsa da ülkemizde henüz bu rakam yaklaşık 6-7 kilogram civarında. Balık en değerli ve sağlıklı protein kaynağı. Her türlü imkanı kullanarak vatandaşımızın bu anlamdaki ihtiyacını karşılamak için gayret etmemiz lazım. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, balıklar büyüdükten sonra da Adanalılara afiyet olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Sinop Karasu Ovası’nda sulama hattı alarm veriyor: "Çeltikler kuruyacak" uyarısı

14:08 - Gündem

Battalgazi Belediyesi’nden yeşil alan atağı

14:04 - Gündem

Seydişehir’de arpa hasadı başladı

13:33 - Gündem

Sağlam: "Çölleşmeye karşı toprağı iyi kullanmalıyız"

13:28 - Gündem

Bozova’da 6 mahalleyi birbirine bağlayan yol asfaltlandı

13:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş