?>

Veteriner Fakültesinde bin 976 hayvan tedavi edildi

Veteriner fakültesinde bin 976 hayvan tedavi edildi

Gündem - 2 ay önce

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), faaliyet gösterdiği tüm alanlarda değer üretimini sürdürüyor. BAÜN Veteriner Fakültesi de eğitim ve akademik çalışmaların yanı sıra hayvan sağlığı alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çekiyor. BAÜN Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Hastanesinde, 2024 yılında bin 976 hasta hayvana yardım eli uzatıldı.

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesinde hizmet veren Hayvan Hastanesi bünyesinde; bulaşıcı, öldürücü, viral ve bakteriyel hastalıklara yakalanan başta kedi ve köpek olmak üzere farklı türlerdeki pek çok çiftlik, egzotik ve yaban hayvanı büyük bir titizlikle yürütülen tedavi protokolleri neticesinde sağlıklarına kavuşurken, aşılama protokolleri ile koruyucu hekimlik hizmetleri çerçevesinde paraziter ve zoonoz hastalıklarla mücadeleye de devam ediliyor.

Her geçen yıl tedavi edilen hayvan sayısını artırarak bölgeye en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan BAÜN Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine ayda yaklaşık 166 hasta gelirken; 2024 yılının ilk 6 ayında 980, ikinci altı ayında 996 hasta sahibi hastaneden hizmet aldı. 2024 yılında yaklaşık 2 bin hayvana muayene, teşhis, tedavi ve ameliyat hizmeti verildi. Hayvan hastanesinde; yaklaşık 774 kedi, 854 köpek, 150 sığır, 102 koyun, 9 keçi, 5 deve, 6 at, 67 kanatlı hayvan ve 9 adet tavşan, sincap, kaplumbağa ve gerbilden oluşan egzotik hayvan türüne hizmet verildi. Çiftlik hayvanlarını tedavi ettirmek için başvuruda bulunan yetiştiricilerin sorunlarının belirlendiği hayvan hastanesinde, alanlarında uzman nitelikli akademisyenler tarafından hayvanlar için etkin tedavi yöntemleri uygulanmaya devam ediyor.

Farklı Bölgelerden hasta kabulü yapılıyor

Hayvan Hastanesi hakkında bilgiler veren BAÜN Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nevzat Saat, “Hayvan hastanesine getirilen kedi, köpek, egzotik hayvanlar, yaban hayvanları ve çiftlik hayvanları güncel tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı hastanemizde gerçekleştirilen operasyon ve müdahalelerle sağlıklarına kavuşturuluyor. Balıkesir’in yanı sıra çevre illerden de başvuruların yapıldığı hastanede rutin basit operasyonlarla beraber uzmanlık gerektiren cerrahi operasyonlar da uzman ekipler tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor” dedi. Hayvanların iyileştirilmesi için gereken bütün hizmetlerin seferber edildiğini ifade eden Başhekim Doç. Dr. Nevzat Saat, gelen hastalara; muayene, teşhis, tedavi ve kapsamlı uzmanlık gerektiren cerrahi operasyonlar, ultrasonla gebelik muayenesi, kısırlaştırma, genital organ tümör cerrahisi gibi operatif müdahalelerin yanı sıra suni tohumlama, genetik analiz, nekropsi ve rutin laboratuvar analizleri gibi pek çok işlemin de hastane bünyesinde yapıldığını” belirtti.

Hayvan Hastanesi kadrosu güçlenmeye devam ediyor

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde yeni açılan Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalına atanan öğretim üyeleri ile Hayvan Hastanesinin verdiği hizmet yelpazesinin genişlediğini ifade eden BAÜN Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nevzat Saat, hayvan hastanesi bünyesinde hizmet verecek Acil klinik kurulumuna yönelik çalışmaların da hızla devam ettiğini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Metamfetaminle Yakalanan Şahıs Gözaltında

2025-01-10 10:01 - Asayiş

Muğla EAH otopark kapasitesi Bin 220’ye çıktı

2025-01-07 19:57 - Ekonomi

Marmaris’in isim çelişkileri: Adlarına karşı yerler

2025-01-09 11:26 - Marmaris

İlgili Haberler

Rize Valiliği’nden Ayder Yaylası’na düşen çığla ilgili açıklama

02:03 - Gündem

Nazilli’de dağ köyleri beyaza büründü

22:50 - Gündem

Bakan Kurum’dan sosyal konut paylaşımı: "23 yıldır böyle onlar konuşur, AK Parti yapar"

21:59 - Gündem

Ayder Yaylası’na 1 gün arayla 2. kez çığ düştü

21:59 - Gündem

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

21:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat