?>

Veteriner hekim Benli: "Geçen yıl 6 bin patili dostumuzu kısırlaştırdık"

Kaşlı geçici bakımevi’ne yaklaşık 6 ay önce ayağı kırık ve gençlik hastalığı kapmış şekilde getirilen rüzgar ile yine gençlik hastalığına yakalanmış şekilde gelen zeytin adlı labrador melezi köpekler, tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşturuldu.

Gündem - 9 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kaşlı Geçici Bakımevi’nde görevli sorumlu veteriner hekim Ömer Benli, "Geçen yıl 6 bin patili dostumuzu kısırlaştırdık. Bu yılın ilk 6 ayında ise 3 bin 450 kısırlaştırma yaptık" dedi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, yüzlerce sahipsiz hayvanı misafir ederken, her yıl binlerce köpek tedavi edilip kısırlaştırılıyor. Merkeze getirilen hasta hayvanlar, gerçekleştirilen tedavi ile sağlıklarına kavuşturuluyor. Yaklaşık 6 ay önce bakımevine ayağı kırık ve gençlik hastalığı kapmış şekilde getirilen Rüzgar ile yine gençlik hastalığına yakalanmış şekilde gelen Zeytin adlı Labrador melezi köpekler, tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşturuldu. Kısırlaştırılan köpekler sahiplendirilmek için bekliyor. "Özel kliniklerde olan tüm imkanlara sahibiz"

Kaşlı Geçici Bakımevi’nde görevli sorumlu veteriner hekim Ömer Benli, bakımevindeki kedi ve köpeklerin bir kısmının sokak hayvanı olduğunu, bir kısmını da sahibinin terk ettiğini söyledi. Bakımevine gelen her kedi ve köpeği detaylı sağlık kontrolünden geçirdiklerini belirten Benli, "Gelen patili dostumuz gebeyse ultrason cihazıyla kontrol ediliyor ve gebe bölümüne alınıyor. Kırık, çatlak durumlarına göre röntgen cihazıyla, hastalık durumlarında hemogram cihazlarıyla, hızlı test kitleriyle kontrol ederek sürece başlıyoruz" diye konuştu.

Yakın tarihte hayvanseverler tarafından bakımevine bırakılan Zeytin ve Rüzgar’ın iyileşme öyküsünü de anlatan Benli, "Rüzgar’da gençlik hastalığı ve ayağında kırık vardı. Zeytin’de sadece gençlik hastalığı vardı. Tedavi sürecine başladık. Yaklaşık 6 aylık bir süreç sonucunda bu dostlarımız sağlığına kavuştu. İkisinin de kısırlaştırmalarını yaptık, sahiplenmeye uygunlar" dedi. "Viral hastalıklarda iyileştirme oranımız çok yüksek"

Gençlik hastalığında hastayı kaybetme oranlarının yüzde 70 ve 80’ler arasında olduğunu dikkat çeken Benli, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde ise kaybetme oranının yüzde 50’lere kadar düştüğünü belirtti. Benli, "Viral hastalıklarda iyileştirme oranımız çok yüksek. Burada yüzde 50’lere varan başarı oranlarıyla viral ölümcül hastalıkların tedavisini yapıyoruz. Vatandaşların özel kliniklerde aldıkları tüm tedavi imkanlarına; teçhizat, ekipman ve ilaç olarak sahibiz" diye konuştu.

Bakımevinde yapılan kısırlaştırma rakamlarını da paylaşan Benli, "2021 yılında 4 bin 268, 2022’de 5 bin 900 ve 2023’te 6 bin patili dostumuzu kısırlaştırdık. Bu yılın ilk 6 ayında ise 3 bin 450 kısırlaştırma yaptık. Bu sayı giderek artıyor. Yaptığımız çalışmaların başarısı bu sayılardan da görülüyor" ifadelerini kullandı. "Sadece sokak hayvanlarına hizmet ediyoruz"

Tedavi ve kısırlaştırma ücretlerini fazla bulan evcil hayvan sahiplerinin, kendi hayvanlarını sokak hayvanı gibi göstererek tedaviye getirdiğine de değinen Benli, "Belediyenin bu imkanlarını suistimal etmek isteyen insanlar da var. Bunları zaten ön elemelerde eliyoruz. Acil olan durumlarda ilk müdahalesini yapıp daha sonra özel kliniklere yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız sahipli olan köpekleri ve kedileri bize getirmesinler. Biz 5199 sayılı yasayla çalışan bir yapıyız ve sadece sokak hayvanlarına hizmet ediyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Voleybol takımını kur Köyceğiz plaja gel

2024-07-30 12:02 - Spor

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Eyyübiye, parklarındaki malzemeleri kendileri üretiyor

18:05 - Gündem

Söke’de ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal edildi

17:59 - Gündem

3 bin 500 metrelik altyapı dönüşümü ile 10 mahalleye kesintisiz içme suyu

17:31 - Gündem

Çorum’da kaçak avcılığa geçit yok: Barajdan 2 bin 200 metre ağ çıktı

17:23 - Gündem

Bakan Yardımcısı Bağcı: "Cumhuriyet tarihinin en büyük zirai don hadisesi"

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş