?>

Yağmur altında rafting heyecanı: 2 kilometre uzunluğundaki parkurda kürek çekildi

Yağmur altında rafting heyecanı: 2 kilometre uzunluğundaki parkurda kürek çekildi

Spor - 5 saat önce

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu(TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası’nın son gününde yağmur altında rafting heyecanı yaşandı. Sporcular, Türkiye’nin en hızlı akan Çoruh Nehri’nde 2 kilometre uzunluğundaki parkur alanında yağmura aldırış etmeden, kürek çektiler.

3 gündür devam eden yarışların finalinde, birinci belirlenecek. 8 üniversite takımının yer aldığı yarışlarda, sporcu öğrenciler birincilik için mücadelelerini bugün de sürdürdüler. Öğrenciler, final yarışı öncesi yağmurdan korunmak için botlarını ters çevirerek, kürek yardımıyla kendilerine korunaklı alan oluşturdular. Düdüğün çalmasıyla yarışa başlayan öğrenciler 2 kilometre uzunluğundaki parkur alanında kürek çekerek, saniyelerle yarıştılar. Bitiş noktasına varmak içi büyük çaba gösteren sporcu öğrencilere, takım arkadaşları, antrenörleri kenarda destek verdiler. 8 farklı üniversiteden, 71 öğrencinin katılım sağladığı yarışta, birincilik için ter döküldü. Rize’den gelen babadan kızına tam destek

Sporcu kızını desteklemek için Rize’den Bayburt’a gelen Salih Navdar isimli vatandaş, kızı İdil Navdar’ı 3 gün boyunca yalnız bırakmadı. Her sabah erkenden uyanan ve parkur alanında yerini alan baba Navdar, yarış öncesi kızına moral vererek, heyecan yapmaması için telkinde bulundu. Muğla’da üniversite öğrencisi olan İdil Navdar ise babasının kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını belirterek, babasına sarılıp, teşekkür etti. "Bugün soğuk ve yağmurlu bir havaya kaldık"

Yarışların üçüncü gününde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğunu dile getiren rafting sporcusu Cansu Deniz Saltık, "3 gündür devam etmekte olan Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası’nın son günündeyiz. İki gündür hava çok güzeldi, güneşliydi. Bugün biraz soğuk ve yağmurlu havaya kaldık" dedi.

Eski sporcularını desteklemeye memleketi Rize’den gelen rafting antrenörü Engin Göz de sporcuları için Bayburt’ta olduğunu, onları yalnız bırakmadığını söyledi. "Muğla’dan geldik yağmurla karşılaştık"

Akdeniz ikliminin görüldüğü Muğla’dan, Bayburt’a takımıyla birlikte gelen rafting antrenörü Saniye Uyar Kırık, yağmur altında rafting deneyimi yaşadıklarını bildirerek, "Muğla’dan, uzun yollardan buraya geldik. İklim şartları çok farklı çünkü biz sıcak bir bölgeden geliyoruz. Buraya geldiğimizde yağmurla karşılaştık, doğası yaşadığımız yere göre daha farklı. Muğla daha ılıman, burada biraz yağışı gördük" şeklinde konuştu.

Yarışlara çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Uyar, Muğla’ya şampiyon olarak dönmeyi hedeflediklerini belirtti. Üniversite spor ruhuna uygun yarışların yapıldığını kaydeden Uyar, yarışlarda yer alan tüm takımlara başarılar diledi. Öte yandan, yarışların tamamlamasının ardından Saray Bahçesi’nde ödül töreni gerçekleştirilecek. Törende, dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları verilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

Marmaris’te karayolu savaş alanına döndü: 1 ölü, 4 yaralı

2025-04-20 13:56 - Asayiş

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

Çöpte bulduğu altınlarla hayatı değişti

2025-04-17 11:13 - İnsan

İlgili Haberler

Alanyaspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını başladı

16:03 - Spor

TFF 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, Riva’da gerçekleştirildi

15:33 - Spor

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Fenerbahçe, Gaziantep FK maçı hazırlıklarına devam etti

15:03 - Spor

Beşiktaş’ta, Hatayspor maçı hazırlıkları devam etti

15:05 - Spor

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş