?>

Yalçın İnan parkı yenilendi

Muğla büyükşehir belediyesi, sağlıkçılar anıtı’nın da içerisinde bulunduğu yalçın inan parkı’nı yeniledi.

Gündem - 4 ay önce

Pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının hatıralarını yaşatmak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sağlık Emekçileri büstlerinin de içerisinde bulunduğu Yalçın İnan Parkı yenilendi.

Büyükşehir Belediyesi, şehrin kuzeydoğusu ile güneybatısını birbirine bağlayan ve köprü vazifesi gören Yalçın İnan Parkı’nda, çevre düzenlemeleri, aydınlatma çalışmaları ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirdi. İl merkezinde önemli bir konuma sahip olan park, günlük yaşamda yoğun olarak kullanılan duraklara yakın olması sebebiyle uğrak bir alan olan Yalçın İnan Parkı, yenilenen yüzü ile kısa sürede vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tarihte unutulmayan 8 heykel ile Türk doktorlar yaşatılacak

Yenileme çalışmalarında, Muğla Mermeri olarak bilinen beyaz mermerin yanı sıra güçlü aydınlatmalar, şık oturma grupları kullanıldı. Çalışmaların başladığı alanda mevcut Sağlıkçılar heykelinin sağına ve soluna unutulmaz doktor ve sağlık çalışanlarının hatırasını yaşatacak 8 heykelin gelmesiyle birlikte yenileme çalışmaları son bulacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alan Planlama Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü’nde görevli Evrim Yüksel, “Burada Muğla Beyazı olarak bildiğimiz Muğla’nın kendi taşı olan Muğla Mermer’ini Muğla Beyaz’ını kullandık. Aydınlatma ekipmanları, kent mobilyaları, bantlar, oturma grupları gibi yapısal anlamda yenilikler yaptık. Kovid-19 döneminde hayatını kaybeden sağlıkçılar ile ilgili onların isimleri olan bir sağlık heykelimiz var. Bunun yanına ekstra olarak şu anda yapım aşamasında olan ve Türkiye ve Dünya tarihine imzasını atmış Türk hekimlerinin de 8 tane heykeli gelecek. Bu da şehre yeni bir anlam katacağını düşünüyoruz” dedi.

Vatandaşlardan tam not aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Yalçın İnan Parkı’ndan yürüyerek geçen, parkta oturan vatandaşlar yenileme çalışmalarını çok beğendiklerini söylediler. Vatandaşlardan Ferrin Kaya; “Temiz, güzel. Bu haliyle gerçekten de çok güzel oldu” derken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Okyanus Yetkirez, “Koltuklar yenilendi, yerler yemyeşil. Her gün Üniversiteye gidip geldiğim için yeni hali ile eski halini biliyorum. Yeni hali çok güzel oldu” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentin kültürel dokusunu koruyan, hemşehrilerini bir araya getiren çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Başkan aras, Yalçın İnan Parkı’nda yapılan yenileme çalışmalarının il merkezine çok yakıştığını belirtirken, şehir merkezinin önemli bir buluşma merkezi, durağı olan bu alanın yenilenen yüzüyle vatandaşlara hizmet vermeye başladığını, ülkemize, dünyaya hizmet etmiş 8 doktorun da heykelini koyarak onları bu alanda isimlerini yaşatacaklarını açıkladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Baharın gelişiyle Bayburt’ta koyunlar yeniden yola koyuldu

07:53 - Gündem

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

07:37 - Gündem

İstanbul’da gece saatlerinde sis etkili oldu

03:03 - Gündem

Erzincan’da 524 fidan toprakla buluştu

21:07 - Gündem

Otomobilin motoruna giren kediyi tamirci kurtardı

20:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi