?>

Yalova’da Türkiye Wushu Şampiyonası heyecanı devam ediyor

Yalova’nın termal ilçesinde 3 bin sporcunun katılımıyla düzenlenen türkiye wushu kung fu şampiyonası tüm heyecanıyla devam ediyor.

Spor - 5 saat önce

Yalova’nın Termal ilçesinde 3 bin sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası tüm heyecanıyla devam ediyor.

Termal ilçesindeki bir otelin spor salonunda gerçekleştirilen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası, kıran kırana mücadelelere sahne oluyor. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyona 16 Şubat’ta sona erecek. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz, "Şubat, 6 Şubat Depremi’nden dolayı acı dolu bir ay. 50 bin deprem şehidi, 50 bin Filistin şehidini hatırlıyoruz, onları da bu şampiyonamızda anıyoruz. Geçen seneki şampiyonada da Filistin’e desteğe yönelik şampiyonamıza vurgu yaptık. Burada iyi bir katılım, iyi bir şampiyona organizasyonu var. Gençlerimiz wushuya her geçen sene daha çok ilgi ve alaka gösteriyor. Wushu çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Wushu dünyanın en güzel ve faydalı sporu. Her yönden fiziksel, bedensel, ruhsal yönden insan sağlığını en iyi şekilde geliştiren bir spor. Wushu sporu Türkiye ve dünyada yayılması konusunda etkili çalışmalar yapıyoruz. Sporcularımız da dünya çapında başarılar elde ediyorlar. Bu başarıların da devamını diliyoruz" dedi.

Türkiye Şampiyonası’nda başarı elde eden sporcuların uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil edeceğini hatırlatan Akyüz, "Türkiye Şampiyonası bundan sonra yapılacak Dünya ve Avrupa şampiyonlarının seçmesi. İnşallah bundan sonra başarılı olan sporcularımız Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil edecekler ve yeni yeni başarılara imza atacağız" diye konuştu.

Milli antrenör ve İstanbul Aksu Spor Kulüp Başkanı Serdar Aksu ise şampiyonanda kıran kırana mücadeleler yaşandığını anlattı. Velililerinde şampiyona heyecanına katıldığını aktaran Aksu, "37’si velilerle toplam 60 kişiyle şampiyonaya dahil olduk. Yaklaşık 13-14 madalya kazandık" ifadesini kullandı.

Şampiyonaya katılan sporcular ise heyecanlı bir turnuva geçirdiklerini söyledi.

Sporculardan Ahmet Selim Tülü, daha önce karatede siyah kuşak olduktan sonra wushu sandaya başladığını ifade etti. Tülü, ilk turnuvasını güzel bir şekilde geçtiğini paylaştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

Kastamonu’da seyir halindeki otomobil alev alev yandı

2025-02-05 00:05 - Asayiş

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

2025-02-07 18:19 - Ekonomi

Mersin Erdemli’de budanan dallar odun oluyor vatandaşların evleri ısınıyor

2025-02-08 11:09 - İnsan

MUĞLA'DA ERKEN ÇİÇEK AÇAN BADEMLERDE DON KORKUSU

2025-02-08 12:58 - Marmaris

Minibüs zamlarına tepki

2025-02-07 12:36 - İnsan

İlgili Haberler

Çorum FK-Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından

20:17 - Spor

Umut Güneş, Başakşehir’de

19:44 - Spor

Tim Jabol-Folcarelli, Trabzon’da

19:43 - Spor

Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Yeni Malatyaspor: 0

19:11 - Spor

Galatasaray Futbol Akademisi’ne 16 oyuncu katıldı

19:04 - Spor

Günün Manşetleri

Ofis Boynu Riskine Karşı 12 Etkili Öneri

17:52 - Sağlık

Atık pili getir, hediyeyi götür

15:54 - Gündem

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti

15:31 - Asayiş

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya