?>

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası heyecanı Çameli şemalarında başladı

Denizli’nin çameli ilçesinde düzenlenen paragliding world cup çameli 2024 yamaç paraşütü dünya kupası başladı.

Spor - 8 ay önce

Denizli’nin Çameli ilçesinde düzenlenen 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (Paragliding World Cup) başladı. 100’ü yabancı 115 paraşütçü, şampiyonluk için 7 gün boyunca kıyasıya mücadele edecek.

Denizli Valiliği, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenlenen 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (Paragliding World Cup) başladı. Açılış programı ile başlayan şampiyonaya 35 ülkeden 100’ü yabancı 115 sporcu katıldı. 2 bin 150 rakıma sahip Yaylacık Dağı’ndaki Hava Sporları Merkezi’nden sporcular bir bir atlayış gerçekleştirdi. Konumu nedeniyle her daim rüzgârlı oluşu ve dünyada dört yöne uçuş gerçekleştirilebilen ender paraşüt merkezleri arasında yer alan Yaylacık Yamaç Paraşüt Pisti, 7 gün sürecek şampiyonada gökyüzünde görsel şölen oluşurken, pilotlarda burada becerilerini sergileyecek. "Çameli olarak bir Dünya Kupası düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz"

10 yıl önce başladıkları yamaç paraşütü etkinliklerinde bugün gelinen noktada dünyada örnek pistlerden bir tanesini ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Dünya Şampiyonasını Çameli’nde yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bu başarının ekip işi olduğunu vurgulayan Başkan Arslan, "Bu bir ekip çalışmasıdır. Ben başta sayın kaymakamız olmak üzere ve burada bulunduğumuz bölgede Orman Bölge Müdürlüğümüzün bu projeyi gerçekleştirdik, çok teşekkür ediyorum. En son yaptığımız projeyle Güney Ege Kalkınma Ajansı buraya maddi anlamda destek verdiler. Bütün kurumların Orman Bölge Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü, Kaymakamlık, Valilik, Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çok destek verdiler ve şu anda güzel bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Dünyanın en iyi pistlerden bir tanesi burası. Çameli olarak bir Dünya Kupası düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum. 1 hafta boyunca uçuşlarımız burada devam edecek. Çameli semalarında 100 tanesi yabancı 15 tanesi ise yerli olmak üzere 115 sporcumuz olacak. Bunlar puan usulüne göre burada yarışmaya katılabiliyorlar. Sporcular burada yarışma fırsatı buldu. Bizde ilk defa finali burada yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 2 bin 150 metrede yarışma devam ediyor. Turizm anlamında çok iyi gelişmeler olacak. İnşallah onu da bu yarışmalarla birlikte pekiştirmiş olacağız" dedi. “Çameli için bu yarışma çok önemli”

1 hafta sürecek olan Dünya Kupası yarışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Yamaç paraşütü konusunda çok önemli bir lokasyondayız. Çameli’miz için bu yarışma çok önemli. Denizli’miz sporun her alanında var. Gerek doğasıyla, kültürüyle ve kültürüyle tüm sporların yapılmasında elverişli. İlimizin her alanında birçok yarışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Çameli’mizin son yıllarda ilçenin gelişimi, kültürü ve doğasıyla birçok spora ev sahipliği yapılıyor. Burada Çameli Belediyeyle yapılan birçok etkinliğimiz var” şeklinde konuştu. “Çameli daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek altyapıya sahip”

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Başkanı Goran Dimishkovski, “Türkiye’deki bu hikaye bundan 15 yıl önce başladı. Geçen 15 yıl içinde Çameli bu sporda oldukça bir gelişme göstererek bugünlere geldi. Bugün de burada Dünya Kupası’nı yapabiliyoruz. Hatta daha da büyük organizasyonlar yapabilecek bir altyapıya sahip oldu” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Bayern Münih ve Arsenal yarı finalde

00:11 - Spor

Efeler Ligi’nde ikinci finalist Galatasaray

23:05 - Spor

Aysel Özkan, Avrupa ikincisi

22:20 - Spor

Fenerbahçe seride 1-0 öne geçti

21:46 - Spor

TİESF Başkanı Dursun Gözel: "Daha güzel işler yapacağız"

21:25 - Spor

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş