?>

Yamadı Gölü alevlere teslim oldu, yangın 5 saatte kontrol altına alındı

Burdur’un gölhisar ilçesinde bulunan ve bölgedeki önemli sulak alanlarından biri olan yamadı gölü’nde bir hafta içinde ikinci kez çıkan sazlık yangını, ekiplerin 5 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Asayiş - 2 ay önce

Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan ve bölgedeki önemli sulak alanlarından biri olan Yamadı Gölü’nde bir hafta içinde ikinci kez çıkan sazlık yangını, ekiplerin 5 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan ve birçok canlıya ev sahipliği yapan Yamadı Gölü’nde ki sazlık alanda saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın geniş alana yayıldı. Alevleri görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, ile belediye su tankerleri sevk edildi. Bölgeye gelerek yangına müdahale eden ekiplerin yaklaşık 5 saat süren yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Öte yandan yangın bölgesine gelen Gölhisar Kaymakamı Emre Cifçi, İl Jandarma Komutanı Mehmet Balcı ve Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, sahada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, yangın sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde yangın 5 saat sonunda kontrol altına alındı. Doğal yaşam alanlarımız çok kıymetli, hepimiz daha dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Çevrede paniğe neden olan yangının çıkış sebebine ilişkin inceleme başlatılırken, yetkililer vatandaşları yangın tehlikelerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Yamadı Gölü’ndeki sazlık alanda bir hafta önce de yangın çıkmış, ekiplerin uzun uğraşları sonucu 4 saatte söndürülmüştü.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Hisarcık’ta tek kurşun ve tavşan hedef atışı yarışması

10:18 - Asayiş

Narko - Asayiş uygulamasında aranan 119 şahıs yakalandı

10:14 - Asayiş

Kaybolan zihinsel engelli vatandaşı jandarma ekipleri buldu

10:14 - Asayiş

Kars’ta jandarma vatandaşları siber dolandırıcılığa karşı uyardı

10:15 - Asayiş

Tır, hastane otoparkına daldı: Sürücü alkollü çıktı, araçta ise uyuşturucu bulundu

10:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel