?>

Yangın merdiveni işgaline para cezası

Avukat ahmet akif gündüz, ortak alan ve yangın merdivenlerinin gereksiz işgal edilmesinde hem ecrimisil davası hem de müdahalenin meni davası açılabildiğini söyleyerek, “ortak alan ve yangın merdiveninin gereksiz işgaline 9 bin tl gibi bir idari para cezası uygulanıyor” dedi.

Genel - 2 ay önce

Avukat Ahmet Akif Gündüz, ortak alan ve yangın merdivenlerinin gereksiz işgal edilmesinde hem ecrimisil davası hem de müdahalenin meni davası açılabildiğini söyleyerek, "Ortak alan ve yangın merdiveninin gereksiz işgaline 9 bin TL gibi bir idari para cezası uygulanıyor" dedi.

Yangın merdivenine eşya koyulmasının yangın anında insanların binayı terk etmesine engel olduğunu ve hukuki sorumluluk doğurduğunu söyleyen Avukat Ahmet Akif Gündüz, "Ortak alanlar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bağımsız bölümlerden ayrı olarak herkesin kullanımına tahsis edilmiş alanlardır. Bundan kaynaklı olarak bu alanların kullanılması kat maliklerinin ortak rızasına tabidir. Bunların aykırı olarak kullanılması da hukuki sorumluluk doğurur. Bununla ilgili olarak da müdahalenin men’i davası açılıyor Sulh Hukuk Mahkemeleri’nde. Burada genellikle yangın merdivenine eşya koyulması, yiyecek ya da oturma eşyaları gibi şeylerin koyulmasından kaynaklı olarak bir sorun oluşabiliyor. Burada da yangın durumunda binayı terk etmek açısından insanlara engel olduğu için eşyaların oraya koyulmaması gerekiyor. Aksi halde hukuki sorumluluk doğuruyor" dedi.

Gündüz, yangın merdiveni işgalinin 9 bin TL idari para cezasına ve ecrimisil davasına sebep olabileceğini söyleyerek, "Buralar da genelde belediyeler denetim yapıyor. Bununla ilgili şikayetler de olabiliyor. Şikayet olması durumunda belediyeler denetime geldiklerinde hem idari para cezası uygulanıyor bununla ilgili olarak. Ayrıca da ecrimisil davası açılarak oradan da bir yargılama giderine mahkum edilebiliyor taraflar. Şu anda 9-10 bin TL gibi bir ayrıca idari para cezası çıkıyor. Kat Malikleri Kanunu’nda 250 TL’den 500 TL’ye kadar olarak belirtilmiş ama bu 2007 tarihinde eklenen bir karar. Bununla ilgili şu anda güncel olarak 9 bin TL gibi bir idari para cezası çıkıyor. Ayrıca ecrimisil davası da açılıyor. Onunla ilgili olarak da yargılama giderlerine hükmediliyor taraflara haksız olması durumunda. Daha önce de denetimler olmasına rağmen Bolu olaylarından sonra denetimler arttırıldı. Bununla ilgili olarak da ortak alanların fuzuli yere işgal edilmemesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

İlgili Haberler

Aydın Çıldır Havalimanı için mutabakata vardılar

09:58 - Genel

Büyükçekmece’de depremde yıkılma riski taşıyan 35 daire yıkıldı

09:51 - Genel

Türk ajansı, İngiltere’deki başarılarıyla Hackney Belediye Başkanı’ndan övgü aldı

09:48 - Genel

Köyceğiz’de mezun öğrenci buluşması gerçekleşecek

09:46 - Genel

Gümüşhane-Giresun karayolundaki heyelanda faciayı engelleyen ihbarı yapan vatandaş konuştu

09:18 - Genel

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel