?>

Yangından sonra şimdi de başları heyelan ile dertte

Artvin’in yusufeli ilçesi dereiçi köyünde meydana gelen heyelanda, yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları 6 eve hasar verdi, bir evin salonuna doldu.

Gündem - 5 ay önce

Artvin’de 3 yıl önce yaşanan yangın afeti ile gündeme gelen Yusufeli ilçesinin Dereiçi köyü bu kez heyelanlarla maruz kalıyor. Köyde meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları 6 eve hasar verdi.

Dereiçi köyü, 17 Mart 2021 tarihinde yaşanan büyük yangında 52’si ev olmak üzere 193 yapının zarar görmesiyle gündeme gelmişti. Yangında ahır ve samanlıklar da büyük hasar görmüş, 30 büyükbaş hayvan telef olmuştu. Yangının ardından köyde AFAD tarafından inşa edilen konutlar geçtiğimiz yıllarda tamamlanarak vatandaşlara teslim edilmişti. Ancak köy sakinleri, şimdi de heyelan tehlikesiyle karşı karşıya. Kar sularının erimesiyle oluşan heyelanda yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları 6 evde hasara neden oldu. Bir evin penceresinden içeri giren toprak ve kayalar salonu doldurdu. O sırada evde olan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. “Yangından kurtulduk, heyelanla baş etmeye çalışıyoruz”

Heyelan sonrası açıklama yapan köy sakinlerinden Gülsüm Tamyürek, “2021 yılında köyümüzde büyük bir yangın oldu. Devletimiz sağ olsun bize ev yaptı ama her gün evlerin arkasına taş, kayalar düşüyor. Yangında her şeyimizden olduk, şimdi de canımızdan olacağız diye korkuyoruz. Rabbim verdiği canı kendisi alır, taş kaya ile canımız çıkmasın” dedi. “Kur’an-ı Kerim okuyordum korkudan elimden Kur’an’ı bırakamadım”

Ayşe Taşçı ise yaşadığı korku dolu anlarla ilgili olarak ise “Evde Kur’an-ı Kerim okuyordum. Bir anda böyle oldu. Çok korktum ama bırakmadım Kur’an’ımı. Çıktım, baktım ki evimize taş ve kaya girmiş" derken, Sümbül Taşçı ise ”2021 yılında evlerimiz yandı. AFAD evlerimiz yaptı ama şimdi de evimize taş giriyor, ondan mağdur oluyoruz. Geçe bir anda sesle uyandık. Eşime haber verdim. Deprem oluyor zannettim. Geldim baktım ki cam filan hep kırılmış. Sanki kıyamet kopuyor. Gidecek yerimiz yok. Büyüklerimize sesleniyorum, bize yardım etsinler” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

İlgili Haberler

Kemer’de deniz dibi ve sahil temizliği etkinliği

13:30 - Gündem

Yavrularını emziren ayı, dronla kaydedildi

13:04 - Gündem

Balıkesir’de orman yangınlarına karşı farkındalık eğitimleri sürüyor

13:04 - Gündem

Canik’e yeni parklar

12:57 - Gündem

Tarihi ilçedeki yol ilk defa sıcak asfaltla buluştu

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Konyaspor, Fenerbahçe Karşısında Erken Üstünlük Sağladı

16:17 - Spor

4 Yıl Sonra Gelen Umut

16:16 - Sağlık

Almanya'da 41 Yıl Çalışan Babanın Düğün Vizesi Kabusu!

16:01 - İnsan

2 işçi yangından atlayarak kurtulmaya çalıştı

16:01 - Asayiş

Bakan Tekin Van'da İnci Kefali Göçünü Yerinde İnceledi

15:56 - Siyaset