?>

Geleneksel El İşçiliği İçin Yeni Kurslar Yolda

Yatağan Halk Eğitimi Merkezi, açtığı kurslarla geleneksel el sanatlarını canlandırarak, katılımcılara üretim becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

Eğitim - 3 ay önce

Muğla’nın Yatağan ilçesinde faaliyet gösteren Yatağan Halk Eğitimi Merkezi, geleneksel el sanatlarını yaşatmaya yönelik açtığı kurslarla dikkat çekiyor. Yöreye özgü el işçiliğini yeniden canlandırmayı hedefleyen merkez, bu kapsamda TEK Mehmet Akif Ersoy Kurs Merkezi’nde Giyim Üretim Teknolojisi alanında Erkek Dış Giyimleri ve Erkek Üst Giyimleri kurslarına başladı.

Kurslarda, alanında uzman eğitmenler eşliğinde katılımcılara üretim becerileri kazandırılıyor. Haftanın dört günü düzenlenen kurslarda, iki giyim öğretmeni rehberlik yapıyor ve kursiyerler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplamda 8 saatlik eğitimler alıyor. Şu anda toplamda 60 kursiyerin devam ettiği bu kursların bitiminde, farklı alanlarda yeni kursların açılması planlanıyor.

Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Nuri Özler, geçmişte kızların çeyiz hazırlıklarında sıkça yer bulan el örgüleri, oya işlemeciliği, kanaviçe ve yorgan dikimi gibi el sanatlarının giderek unutulduğunu belirtti. Özler, bu gelenekleri yeniden canlandırmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Yaklaşık 40-50 yıl öncesine kadar kızlarımız çeyizlerini el işçiliğiyle hazırlardı. Anneler, kızlarına bakır kazanlardan dikiş makinelerine kadar geleneksel ev eşyalarını çeyiz için özenle biriktirirlerdi. Ancak günümüzde bu çeyiz kültürü giderek yok oluyor. Bizler de Halk Eğitim Merkezi olarak, makine nakışı, el nakışları ve giyim gibi kurslarla geleneksel el işlerini desteklemekteyiz," dedi.

Kurslar kapsamında katılımcılara ev tekstili ve giyim alanında temel bilgi ve beceri kazandırılırken, eğitimlerin Haziran ayına kadar süreceği ifade edildi. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliği’nde, kursiyerlerin hazırladığı ürünler sergilenecek ve yılsonu sergisi ile dönem tamamlanacak. Kursiyerler, eğitimlerini tamamladıktan sonra ev ekonomisine katkı sağlama düzeyine erişirken, isteyenler için çalışma hayatına adım atma fırsatı da sunuluyor. Geleneksel el sanatları kurslarına katılmak isteyenler için yeni dönem kayıtlarının devam ettiği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

2024-11-02 19:56 - Spor

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

2024-11-04 14:18 - Marmaris

İlgili Haberler

Sincik’te okullar öğleden sonra tatil edildi

14:58 - Eğitim

Kırklareli’nde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Üniversite Güvenlik Koordinasyon toplantısı yapıldı

14:32 - Eğitim

’Toplumsal Katkı Faaliyetleri Birim Temsilcileri Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi

14:37 - Eğitim

Emet’te eğitim ve tarımı bir arada yürüten okulda bilgilendirme çalışması

14:38 - Eğitim

Zeytin budamayı uygulamalı öğrendiler

14:28 - Eğitim

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık