?>

Yaz aylarında enerji tasarrufu için etkili çözümler ve ipuçları

Yakıcı yaz sıcaklıklarının artması, evlerde enerji verimliliği ve tasarrufunu sağlamak için daha fazla önlem almayı zorunlu hale getiriyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte enerji tüketimi artıyor ve bu da elektrik faturalarına yansıyor. özellikle klimaların yoğun kullanımı bu maliyetleri artırırken, enerji verimliliği ve tasarrufunu artırmak ve tüketimi azaltmak için etkili yöntemler geliştirmek gerekiyor. Uludağ elektrik, enerji danışmanım projesi ile evlerde enerji tasarrufu sağlamaya yönelik pratik ipuçları sunuyor. Enerji danışmanım projesi, sürdürülebilir bir gelecek için çevrenin korunmasına katkı sağlarken, tüketicilerin bütçelerine de olumlu etkiler sağlıyor.

Gündem - 7 ay önce

Yakıcı yaz sıcaklıklarının artması, evlerde enerji verimliliği ve tasarrufunu sağlamak için daha fazla önlem almayı zorunlu hale getiriyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte enerji tüketimi artıyor ve bu da elektrik faturalarına yansıyor. Özellikle klimaların yoğun kullanımı bu maliyetleri artırırken, enerji verimliliği ve tasarrufunu artırmak ve tüketimi azaltmak için etkili yöntemler geliştirmek gerekiyor. Uludağ Elektrik, Enerji Danışmanım projesi ile evlerde enerji tasarrufu sağlamaya yönelik pratik ipuçları sunuyor. Enerji Danışmanım projesi, sürdürülebilir bir gelecek için çevrenin korunmasına katkı sağlarken, tüketicilerin bütçelerine de olumlu etkiler sağlıyor.

Klimalarda dereceyi sabit tutmak tüketimi düşürüyor

Türkiye’de yaşanan sıcaklık artışlarıyla beraber enerji tüketimi tüm zamanların rekorunu kırıyor. Özellikle sıcaklıkların artmasıyla birlikte klimaların yoğun kullanımı, enerji tüketimini hızla artırıyor. Klimaları 24 derece sıcaklıkta tutmak konforlu bir soğutma ve enerji tasarrufu sağlarken; klima bakımlarını düzenli olarak yapmak da enerji verimliliğini artırıyor. Klima ünitelerinin doğru konumlandırılması, direkt güneş ışığı almayan ve hava akışının engellenmediği bir yerde kullanılması, enerji tüketimini yüzde 10-15 oranında azaltıyor. Bunun dışında vantilatörler, merkezi klima sistemlerine kıyasla çok daha az enerji tüketiyor ve ekonomik bir soğutma çözümü sunuyor.

Diğer elektrikli aletlerde de enerji tasarrufu sağlamak için çeşitli önlemler alınabiliyor. Televizyon ve bilgisayar gibi cihazları uyku konumunda bırakmak yerine tamamen kapatmak enerji tasarrufu sağlıyor. Aydınlatmada LED lambalar kullanarak yüzde 90’a kadar verimlilik sağlanabiliyor. Buzdolabının arkasındaki duvar ile arasında en az 10 santimetre mesafe bırakmak ve kapağını sık açmamak, sıcak yemek kaplarını buzdolabına koymamak ve ideal sıcaklık değerlerini +4 ve -18 derece olarak sabit tutmak önemli tasarruf yöntemleri arasında yer alıyor.

Enerji tasarruf ve verimlilik tavsiyeleri tüketicilerle paylaşılıyor

Tüketiciler, Uludağ Elektrik’in tasarruf ve verimlilik tavsiyelerini www.uludagelektrik.com.tr adresi üzerindeki Enerji Danışmanım sayfasından öğrenebiliyorlar. Enerji Danışmanım sayfası ziyaret edilerek, evlerinde kullandıkları cihazları adet, cihaz gücü, haftalık kullanım süresi ve sayısını kendi kullanım alışkanlıklarına göre belirlediklerinde oluşacak enerji tüketimini kWh cinsinden hesaplayabiliyor ve faturalarına etki edecek tutarı görebiliyorlar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Rize Valiliği’nden Ayder Yaylası’na düşen çığla ilgili açıklama

02:03 - Gündem

Nazilli’de dağ köyleri beyaza büründü

22:50 - Gündem

Bakan Kurum’dan sosyal konut paylaşımı: "23 yıldır böyle onlar konuşur, AK Parti yapar"

21:59 - Gündem

Ayder Yaylası’na 1 gün arayla 2. kez çığ düştü

21:59 - Gündem

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

21:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat