?>

Yazın Sarı, Kışın Eski Renk

Van Gölü’nde yaz boyunca yüzen çocukların saçları, sodalı su ve güneşin etkisiyle sarıya dönerken, kışın göle girmemeleriyle tekrar eski koyu rengine dönüyor.

İnsan - 3 ay önce

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü, kıyısında yaşayan çocukların hayatında hem eğlence hem de sıra dışı bir değişime neden oluyor. Yaz aylarında serinlemek için gün boyu gölde yüzen çocukların saçları, sodalı su ve güneşin etkisiyle sarıya dönerken, kış aylarında göle girmemeleriyle birlikte doğal koyu rengine geri dönüyor.

Van Gölü kıyısında yaşayan ve yaz tatili boyunca sık sık göle giren çocuklar, “Van Gölü’nün sarı saçlı çocukları” olarak anılmaya başlamış. Mahallede bu isimle tanındıklarını belirten Cihat Çıkla, gölde yüzmenin hem eğlenceli hem de farklı bir etkisi olduğunu vurguladı. Çıkla, “Yazın günlük üç kez göle giriyorduk. Sodalı su ve güneşin etkisiyle saçlarımız sarıya döndü. Şimdi havaların soğumasıyla göle girmiyoruz ve saçlarımız eski koyu rengine dönüyor. Bu yüzden espriyle ‘Göle girince İcardi’yiz, şimdi Ronaldo olduk’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Furkan Çıkla ise yaz tatilinde sararan saçlarıyla okula başladığını ve arkadaşlarının bu değişime çok şaşırdığını söyledi. Çocuklar, Van Gölü’nde yüzmenin kendileri için vazgeçilmez olduğunu belirterek yazın yeniden göle girerek saçlarının tekrar sararmasını beklediklerini ifade etti.

Van Gölü’nün sodalı suyu ve yazın etkili olan güneşi, bölgedeki çocuklar için eğlenceli bir doğa olayı oluştururken, gölde yüzmek kıyıdaki çocukların vazgeçilmez bir yaz ritüeli haline gelmiş durumda.

Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

İlgili Haberler

Yardımseverlik hayaliyle alevlere meydan okuyor

08:39 - İnsan

Krizi fırsata çevirdi: Usta öğreticilikten direksiyon başına

08:36 - İnsan

Kadın girişimciler, kadınları kendi ürettikleri çiçeklerle sevindirdi

08:31 - İnsan

Ramazan Sokağı kadınların ekonomik kapısı oldu

03:23 - İnsan

Kaymakam Kahveci’den küçük Sıla’ya doğum günü sürprizi

00:34 - İnsan

Günün Manşetleri

Tete, Panathinaikos’ta Yıldızlaştı

16:38 - Spor

Kapıcı Dairesinde Uyuşturucu İmalatı

16:38 - Asayiş

Fazla Tüketimi Tiroid Hastalıklarını Tetikliyor

16:38 - Sağlık

Kutsal Emanetlere Yoğun İlgi

16:38 - Kültür Sanat

Hurmada Glikoz Şurubu Tehlikesi

16:37 - Sağlık