?>

Yeşil Artvin Derneği’nden Cerattepe açıklaması

Artvin’in cerattepe bölgesinde cengiz holding tarafından yürütülen madencilik faaliyetlerinin rize idare mahkemesi tarafından çevresel etki değerlendirme (çed) olumlu kararının iptal edilmesinin ardından yeşil artvin derneğinden ilk açıklama geldi.

Gündem - 8 ay önce

Artvin’in Cerattepe bölgesinde Cengiz Holding tarafından yürütülen madencilik faaliyetlerinin Rize İdare Mahkemesi tarafından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptal edilmesi üzerine durdurulmasının ardından Yeşil Artvin Derneği’nden ilk açıklama geldi.

Artvin’in Cerattepe bölgesinde Cengiz Holding tarafından 2016 yılından beri yürütülen madencilik faaliyetleri dün durduruldu. Yeşil Artvin Derneği, Cerattepe’deki madencilik faaliyetleri için verilen ÇED olumlu kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) itirazda bulunulmuştu. AYM proje için hak ihlali kararı vermiş ve yeniden yargılamanın önünü açmıştı. Rize İdari Mahkemesi, 11 Temmuz’da ‘Cerattepe Bakır Madeni, Kırma Eleme Tesisi ve Teleferik Hattı’ projesine verilen ÇED olumlu kararını iptal etmişti. Bunun üzerine Artvin Valiliği, 20 Ağustos’ta işletmeye madendeki faaliyetleri durdurması için yazı gönderdi.

Yaşananlara ilişkin Yeşil Artvin Derneği’nden ilk açıklama geldi. Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, kararın maden şirketine tebliğ edildiğini ve valilik tarafından da kamuoyuna duyurulduğunu ifade ederek, Artvin halkı için oldukça önemli bir karar olduğunu dile getirdi.

Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda dernek avukatı Bedrettin Kalın ise, “Bu karar ile 30 yıllık Cerattepe mücadelesinin en önemli aşamalarından bir tanesi gerçekleşti. Kazandığımız bir davanın üzerinden 7 yıl boyunca bize tesis edilmesini bekledik. Bu nihayetinde olmuş oldu” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Çorum’da baraj doluluğu yüzde 36’ya düştü: Tarımsal sulamaya sınırlama geliyor

00:25 - Gündem

Vali Aydın Baruş: "Torul-Kürtün yolu uzun bir süre kullanılamayabilir"

19:29 - Gündem

Balık sezonunda İnebolu’dan 2 milyon 965 bin ton balık karaya çıkartıldı

19:15 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Kırşehir’de üreticilerle bir araya geldi

19:10 - Gündem

Mudanya sahilinde görülen müsilaj tedirgin etti

17:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık