?>

Yeşil dönüşüm Sapanca’dan başlayacak: "Gölün geleceğini garanti altına alacağız"

Sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar, "inşallah yeşil dönüşümü sapanca'dan başlatacağız, göl havzasını koruyacak, gölün geleceğini garanti altına alacağız" dedi.

Gündem - 3 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "İnşallah yeşil dönüşümü Sapanca’dan başlatacağız, göl havzasını koruyacak, gölün geleceğini garanti altına alacağız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 29. Taraflar Konferansı’nda (COP29) katıldı. Başkan Alemdar, başta küresel ısınmayla mücadelede gelinen son durum olmak üzere iklim değişikliğiyle ilgili önemli projelerin ele alındığı konferansta Sakarya’nın "yeşil şehir" dönüşümü için kritik temaslarda bulunuyor.

Başkan Yusuf Alemdar, programın ilk gününde Azerbaycan’da kritik ikili görüşmeler yaparken; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Sakarya’nın çevreci yatırımları, yeşil dönüşüm hamleleri ve sıfır atık vizyonuna ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Kurum, Sakarya’yı yakından takip ettiğini ifade ederek, Başkan Alemdar’a çalışmalarında başarılar diledi. Bakan Kurum ayrıca, Sakarya’da yeşil dönüşümün hız kazanması için gereken desteği sunacaklarını ifade etti. "Yeşil dönüşüm Sapanca’dan başlayacak"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yaptığı açıklamada, "Küresel ısınma, sera gazı salınımıyla mücadele ve yeşil dönüşüm konularının görüşüleceği zirvede çeşitli temaslarda bulunuyoruz. Azerbaycan’da başlayan zirve öncesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere bakanlarımız ve mevkidaşlarımızla görüşme fırsatımız oldu. Yeşil bir Sakarya’nın inşası için yaptığımız çalışmaları Bakanımızla paylaştık. Şehrimizin ana içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölümüzün son durumunu aktardık. Bakanımız da gölün korunması ve geleceğe taşınması için büyük bir hassasiyet içerisinde. Yeşil dönüşümün Sapanca’dan başlatabileceklerini ifade etti. İnşallah yeşil dönüşümü Sapanca’dan başlatacağız, göl havzasını koruyacak, gölün geleceğini garanti altına alacağız. Bakanımıza şehrimize gösterdikleri yakın ilgi ve destek için şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

Aydın'da Trafik Kazası

2024-11-06 00:13 - Asayiş

Kasımpaşa-Kayserispor maçını Mehmet Türkmen yönetecek

2024-11-06 17:22 - Spor

İlgili Haberler

Kastamonu’da vatandaşlara çağrı: ’2000 yılından sonra yapılan binalar tercih edilmeli’

17:28 - Gündem

Malatya’da yaralı bulunan dağ keçisi koruma altına alındı

17:17 - Gündem

Aksaray’da 1 ilçe, 2 köy yolu kardan kapandı

17:01 - Gündem

Bolu dağında sis ve kar etkili oluyor

16:49 - Gündem

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı

16:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık