?>

Yeşil Gelecek için ’Yol Haritası’ hazırlanıyor

Mersin büyükşehir belediyesi'nin hibe almaya hak kazandığı 'yeşil bir gelecek için liman şehirleri ortaklığı' projesi kapsamında, litvanya’nın klaipeda kentinde 'yol haritası hazırlama' toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem - 10 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hibe almaya hak kazandığı ’Yeşil Bir Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı’ projesi kapsamında, Litvanya’nın Klaipeda kentinde ’Yol Haritası Hazırlama’ toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin, Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme II (Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme) hibe Programı TTGS-II kapsamında hibe almaya hak kazandığı proje ile Türkiye’de çevre ve iklim değişikliğine uyumu artırmak, şehir eşleştirme faaliyetleri yoluyla AB’ye katılım sürecine yerel düzeyden katkı sağlamak ve Türkiye ile AB’deki yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek için sürdürülebilir yapılar oluşturulması amaçlanıyor.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Klaipeda Belediyesi ve Klaipeda Üniversitesi’nin de yer aldığı proje faaliyetlerinden biri olarak gerçekleştirilen Yol Haritası Hazırlama Toplantısı’na, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Öğretim Üyesi Dr. Devrim Tezcan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Proje Uzmanı Ayşe Nur Arslan katıldı.

Toplantıda, Halisdemir, projenin detayları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projeyle ilgili iyi uygulamaları hakkında sunum yaptı. Halisdemir, ayrıca projenin devamında izlenecek yol haritasıyla ilgilide detaylı bilgi verdi. Dr. Tezcan da, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalar ve Klaipeda Üniversitesi ile yapılacak ortak bilimsel çalışmanın detaylarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Heyet, ziyaretler gerçekleştirdi

Heyettekiler, ayrıca Klaipeda Üniversitesi’nin Rektörü Dr. Artras Razbadauskas, Klaipeda Belediyesi Başkan Yardımcısı Algirdas Kamarauskas ve Başkan Danışmanı Asta Anilione-Lipovec’i de ziyaret etti. Halisdemir, ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in projeye verdiği önemden bahsederek, Mersin’e özgü tablo ve broşürler hediye etti.

Klaipeda Üniversitesi’nin Rektörü Razbadauskas ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamarauskas ise projeye duydukları ilgiyi dile getirerek, hem Mersin’in, hem de Klaipeda’nın kıyı direncinin artırılması konusunda hazırlanacak yol haritasının oldukça önem taşıdığını dile getirdi. Razbadauskas ve Kamarauskas, iş birliği ve iletişimin proje sonrasında da sürdürülmesinden memnuniyet duyacaklarını kaydettiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

KÖYCEĞİZ'İN SAKLI CENNETİ : YUVARLAKÇAY

2024-06-17 20:32 - Marmaris

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

2024-06-15 01:03 - Marmaris

MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

2024-06-14 14:54 - ÇEVRE

MUĞLA DEŞTİN'DE KARŞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

2024-06-19 11:29 - ÇEVRE

Samsunspor’da geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı

2024-06-18 16:24 - Spor

MUĞLA AKBÜK PLAJI ARTIK ÜCRETSİZ

2024-06-19 11:37 - Turizm

ÇAMLI'DA ÇİLEK RESTAURANT SİZLERİ BEKLİYOR

2024-06-19 14:42 - Marmaris

Kütahya’da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

2024-06-20 00:57 - Asayiş

İmamoğlu Bodrum’da bayram tatilinde

2024-06-16 11:11 - Siyaset

İlgili Haberler

Sesi duyarak dışarı çıktı, gördüğü manzara karşısında şok oldu

16:17 - Gündem

Didim’de ağaçlar budandı

15:40 - Gündem

Başkan Balcı'dan Muğla'da Miting Çağrısı

14:43 - Gündem

Bolu’da afetlere hazırlık

14:16 - Gündem

Baskil’de dondan etkilenen meyve bahçelerinde inceleme

13:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel

İş Yerinde Kumar Oynayanlara 46 Bin Lira Ceza

14:40 - Asayiş