?>

Yeşil ve mavi tonlarını sergileyip cezbeden Patnos Barajı, vatandaşların ilgisini çekiyor

Yeşil ve mavi tonlarını sergileyip cezbeden patnos barajı, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Gündem - 8 ay önce

Yeşil ve mavi tonlarını sergileyip cezbeden Patnos Barajı, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde bulunan, manzarasıyla ilgi uyandıran Patnos Baraj Gölü doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan baraj göleti adeta görsel şölen oluşturuyor. Doğadaki birçok rengi içinde barındıran baraj göleti ve çevresindeki manzara, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Gevi Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1985-1992 yılları arasında inşa edilen Patnos Barajı yeşilin ve mavinin bir araya geldiği muhteşem görünümü ile her geçen gün doğaseverlerin ve vatandaşların ilgi odağı haline gelmeye devam ediyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte mevsimin tadını çıkaran vatandaşlar, güzergahlarının üzerinde bulunan baraj gölünde karşılaştıkları manzarada hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Patnos Baraj Gölü’ndeki su seviyesinin geçen yıla göre çok fazla olduğunu ve bunun da hem çiftçiler için hem de doğal bir ortamda vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için çok güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, "Geçen yıl yağışların az oranda olması baraj gölü ve çevresinin kurak bir mevsim geçirdi. Bu yıl ise yağışların çok olması çiftçilerimiz için çok iyi oldu. Patnos’ta vatandaşların Patnos Baraj Gölü’nün dışında başka gidecek bir yerlerinin olmamasından dolayı bu alanlara piknik yapmak için geliyorlar" dedi.

Patnos’ta bulunan baraj gölünün daha kullanışlı hale getirilmesi gerektiğini, özellikle göl sahilinin olması daha çok vatandaşlar ziyaretine neden olacağını belirten Murat Ülker, "Patnos Baraj Gölü son zamanların en çok doluluk oranına ulaştı. Bu doluluk oranı hem çiftçilerin hem de gezmek için ziyaret eden vatandaşları sevindirdi. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte mevsimin tadını çıkaran vatandaşlar, baraj gölünde karşılaştıkları manzarada hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor. Baraj gölünün daha da kullanışlı bir hale gelmesi gerekiyor. Yol ve çevre düzenlemesi yapılırsa Patnos’taki vatandaşlar için hafta sonu vazgeçilmez bir yer olur. Yetkililerin bu konuyu dikkate alması gerekiyor" dedi.

Vatandaşlardan Sedat Zirek ise, "Patnos Baraj Gölü’nün manzarası gerçekten de çok güzel. Patnos’ta takılabileceğimiz tek yerdir. İnşallah buraya daha farklı şeyler yapılır" sözlerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

MARMARİS KAVRULDU: TERMOMETRELER REKOR SICAKLIK GÖSTERDİ"

2024-06-05 15:31 - Gündem

MARMARİS'TE SU KESİNTİSİ UYARISI

2024-06-04 20:42 - Marmaris

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

İlgili Haberler

Kardan kadın yapıp yöresel kıyafet giydirdiler

12:03 - Gündem

Doğa harikası Abant Gölü buz tuttu

12:00 - Gündem

Yalancı bahara aldanıp çiçek açan bademler karla kaplandı

11:48 - Gündem

Karacasu’da beton büzler yer altına indirildi

11:49 - Gündem

Kastamonu’da kar sebebiyle yolu kapalı köy sayısı 335’e yükseldi

11:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş