?>

Yozgat Belediyesi müzik topluluğu, yurt dışına açılmayı planlıyor

Yozgat belediyesi çalışanlarından oluşan belediye bünyesindeki müzik topluluğu pek yakında yurt dışına açılmayı planlıyor. -

Kültür Sanat - 4 ay önce

Yozgat Belediyesi çalışanlarından oluşan belediye bünyesindeki müzik topluluğu pek yakında yurt dışına açılmayı planlıyor. Yozgat Belediyesi çalışanlarının ağırlıklı olduğu müzik topluluğu iki haftada bir farklı müzik türlerinden eserleri dinleyicilerle buluşturuyor. Halk müziği, Türk sanat müziği, tasavvuf müziği gibi farklı seçenekleri dinleyicilerin beğenisine sunan topluluğun konserleri oldukça rağbet görüyor.

Müzik Öğretmeni Çağrı Çınarer, konser öncesinde prova yaparken aynı zamanda topluluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Müzik topluluğunu oluşturan ekibin belediye personelinden ve öğrencilerden oluştuğunu söyleyen Çınarer, oldukça cüzi bütçeyle konserlerin düzenlendiğini ifade etti. Her iki haftada bir konser veren ve şimdiye kadar 9 konser vermiş olan topluluk, her kesime hitap ediyor. Konsere üniversite öğrencilerinden farklı yaş gruplarına kadar geniş yelpazede katılım olduğunu söyleyen Çınarer, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın çalışmalarına destek verdiğini ve kültür sanat aktivitelerini herkese aşılamayı istediklerini belirtti. “Başkanımızın yurt dışı projesi var” Müzik topluluğunun, Yozgat’ın ilçeleri ve farklı şehirlerde konser vermenin yanı sıra yurt dışına açılma planları da bulunuyor. Gelecek projelerden söz eden Çınarer, “Başkanımız Kazım Arslan topluluğumuzu, bütün üyeleriyle yurt dışına göndermeyi planlıyor. Konseptini başkanımızın belirleyeceği ve topluluğumuzun tüm üyelerinin katılacağı şekilde bir çalışma yapılması planlanıyor” ifadelerini kullandı. “Yozgat’ın kültür ve sanat şehri olduğunu göstermek için çalışıyoruz” Konserin sonunda müzikseverlere hitap eden Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Bu konser bize gençlik ve üniversite yıllarımızı hatırlattı. Çok güzel bir konser oldu. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Konserlerimiz bundan sonra da her ayın birinci ve üçüncü haftasındaki cumartesi günleri devam edecek. Ajandalarımıza şimdiden not alalım. Amacımız Yozgat’la ilgili oluşturulmak istenen olumsuz algının aksine Yozgat’ın kültür ve sanat şehri olduğunu göstermektir” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Avlu Güzbel Cafe yola çıkıyor

2024-12-21 10:11 - Genel

Aydınlı doktor helikopter kazasında hayatını kaybetti

2024-12-22 14:47 - Genel

İlgili Haberler

Denizli’deki arkeolojik kazı sayısı 7’ye yükseldi

17:31 - Kültür Sanat

İstanbul’dan gelen öğrenciler Ahlat’ın tarihi mekanlarını gezdi

17:29 - Kültür Sanat

Muş’ta Turizm Haftası renkli etkinliklerle kutlandı

17:02 - Kültür Sanat

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor

16:28 - Kültür Sanat

’Türk Mutfağının Dünü, Bugünü, Yarını’ konulu seminer düzenlendi

15:59 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş