?>

YTÜ yeni yıldızlarıyla buluştu

Yıldız teknik üniversitesi'nin (ytü) oryantasyon günlerinin açılışı gerçekleşti. Açılışta öğrencilere seslenen rektör prof. Dr. Eyüp debik, “artık 113 yıllık dev bir çınarın gölgesindesiniz. Her bir dalı bilgeliğe, irfana, özgünlüğe, özgürlüğe, liderliğe, esenliğe uzanan köklü çınarın gölgesinde bilgi ve deneyim elde edeceksiniz” dedi.

Eğitim - 6 ay önce

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) oryantasyon günlerinin açılışı gerçekleşti. Açılışta öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik, “Artık 113 yıllık dev bir çınarın gölgesindesiniz. Her bir dalı bilgeliğe, irfana, özgünlüğe, özgürlüğe, liderliğe, esenliğe uzanan köklü çınarın gölgesinde bilgi ve deneyim elde edeceksiniz” dedi.

Kalite Güvence Sistemi Projesiyle tüm eğitim öğretim süreçlerini yeniden tasarlayacaklarını belirten Prof. Dr. Debik, “YÖKAK Kurumsal Akreditasyon projesini 3 yıl içinde tamamlayarak mezunlarımızın diplomalarının uluslararası akreditasyona ve uluslararası dalaşıma uygunluğu kazanımını elde edeceğiz. Böylece mezunlarımız yurt dışında deneyim elde etmek istediğinde diplomalarının denkliğini almak gibi zorlu bir süreç yaşamayacak” açıklaması yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde 30 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayan programda ilk önce Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu kürsüye gelerek öğrencilere hitap etti. Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, “En taze yıldızlar olarak bugünden itibaren 113 yıllık köklü bir ailenin üyesi oldunuz. Burada bilginizin yanı sıra hayatınız da değişecek. Donanımlı şekilde mezun olup sevdiğiniz mesleğinizi icra edeceksiniz. Dünyanın neresine giderseniz gidin bir gün mutlaka bir Yıldız’lı ile karşılaşacak ve büyük bir aile olmanın bilinciyle birbirinize sahip çıkacaksınız” dedi.

“113 yıllık dev bir çınarın gölgesindesiniz”

Prof. Urfalıoğlu’nun kürsüye davet ettiği YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Okulunuza, yuvanıza, hayatınızın en güzel yıllarına, geleceğinize hoş geldiniz. Hedefiniz büyük, bilinciniz yüksek olduğu için buradasınız. Biz de akademik ve idari kadromuzla hedefinize ulaşmanız için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Artık 113 yıllık dev bir çınarın gölgesindesiniz. Her bir dalı bilgeliğe, irfana, özgünlüğe, özgürlüğe, liderliğe, esenliğe uzanan bu çınarın gölgesinde bilgi ve deneyim elde edeceksiniz. Gözlerinizdeki ışıltıyla, kalbinizdeki heyecanla ve zihninizdeki berraklıkla geleceğe doğru hep birlikte yol alacağız” dedi.

YTÜ’nün öncü ve lider olduğu alanlar

113 yıllık köklü geleneğe sahip olduklarını belirten Rektör Eyüp Debik, “Dinamik ve özverili Akademik ve İdari kadromuzla, 800’ün üzerindeki üniversiteyle paydaş olduğumuz Erasmus’taki liderliğimizle, bilimin kalbi CERN’e tam üyeliğimizle, TÜBİTAK projelerindeki rekorlarımızla, Teknofest’teki birinciliklerimizle, 700’ü aşkın firmayla üniversiteler arasındaki en büyük Ar-Ge merkezi olan Yıldız Teknoparkı’mızla, Üniversite Kuluçka Merkezleri sıralamasında dünyada ilk 10’daki yerimizle, 300’den fazla firmayla yaptığımız iş birliği sayesinde 1.000’e yakın lisans öğrencimizin kariyer adımlarını attığı KOOP eğitim modelimizle, ders dışı faaliyet ve başarıları taçlandıran Portfolyo uygulamamızla, global düzeydeki iş birliklerimizle, dünyada 63. sıraya yükselen ve Türkiye’nin en iyilerinden olan yemyeşil yerleşkemizle ve daha birçok yönümüzle ülkemizde örnek alınıyor, dünyada adımızı duyuruyoruz. Artan bir ivmeyle de adımızı duyurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“YTÜ Vakfımız ile bin öğrencimize aylık 2 bin lira burs desteğinde bulunacağız”

Yıldız Teknik’e öğrenci olmanın yalnızca sınıflarda ders dinlemekten ibaret olmadığının altını çizen Rektör Eyüp Debik, “Dağcılıktan yelkene, okçuluktan inovasyon ve gelişim kulübüne kadar 70’i aşkın kulübümüzle her bir öğrencimizin sosyal ve mesleki yeteneklerini geliştirmesine katkı sunuyoruz. YTÜ Teknopark ve kuluçka merkezimizle öğrencilerimize yenilikçi fikir ve projelerini hayata geçirme imkânı sağlıyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfımız ile de maddi manevi öğrencilerimizin yanınızdayız. Burs oranlarını yüzde 100 artırarak 1000 öğrencimize aylık 2 bin lira burs desteğinde bulunacağız” dedi.

“YTÜ diplomasını uluslararası akreditasyona ve dalaşıma uygun hale getireceğiz”

Hedeflerinin geleceği şekillendiren projelerle dünya çapında ses getirmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Debik son olarak şunları söyledi:

“Bilimin ve teknolojinin sınırlarını zorlayan projelere imza atarak geleceği bugünden inşa edeceğiz. Sürdürülebilirlik, savunma sanayi, biyomedikal, yapay zekâ, temiz enerji teknolojileri ve dijitalleşme gibi alanlarda öncü ve özgün projelere ağırlık vereceğiz. Sadece Türkiye’de değil, dünyada da inovasyonun adresi olacağız. Kalite Güvence Sistemi Projesi’yle bütün eğitim öğretim süreçlerimizi yeniden tasarlayacağız. YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) Kurumsal Akreditasyon projesinde 2 yılı geride bıraktık. Önümüzdeki 3 yılda projeyi tamamlayarak mezunlarımızın diplomalarının uluslararası akreditasyona ve uluslararası dalaşıma uygunluğu kazanımını elde edeceğiz. Böylece mezunlarımız yurt dışında deneyim elde etmek istediğinde diplomalarının denkliğini almak gibi zorlu bir süreç yaşamayacak. 117. yıla ulaştığımızda projelerini hayata geçiren ve hedefini daha da büyüten, global düzeyde adından daha fazla söz edilen bir üniversite olacağız. Dört yıldır üniversitemize hizmet eden Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a ve yönetim ekibine şahsım, akademi arkadaşlarım ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Yeni akademik yılın hepimiz için başarılı, verimli ve ilham dolu geçmesini diliyorum.”

Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Göksel Ağargün, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Rektör Danışmanı Prof. Dr. Özer Çınar ile birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde kurulan 70’i aşkın kulübün standını gezen Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik, öğrencilerin kulüp çalışmalarını ve taleplerini dinledi. YTÜ’nün oryantasyon etkinlikleri hafta boyunca devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-30 20:29 - Spor

İlgili Haberler

Minikler kütüphanede renkli anlar yaşadı

11:24 - Eğitim

Bilecik’te eğitim kalitesini yükselten örnek etkinlik

11:24 - Eğitim

Öğretmenlere ’Din, Ahlak ve Değer Öğretimi’ semineri

10:55 - Eğitim

Beyaz Güvercinler Burs Programı’na bağış desteği

10:55 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi, KBRN projesiyle afet müdahalesine bilimsel katkı sunacak

10:57 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş