?>

Yüksekova köyleri uzun yıllar sonra asfalta kavuştu

Hakkari valisi ali çelik, yıllar sonra asfalta kavuşan yüksekova ilçesi köy ve mezralardaki asfalt çalışmalarını yerinde denetledi ve yöre halkı ile bir araya geldi.

Gündem - 4 ay önce

Hakkari Valisi Ali Çelik, köy ve mezralarda yıllar sonra yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Ali Çelik, Yüksekova ilçesine bağlı Keçili köyü ile Bağdaş ve Dilektaşı mezralarında devam eden asfalt yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Burada çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çelik, Hakkari İl Özel İdaresi tarafından kurulan asfalt plenti sayesinde yürütülen 15 kilometrelik asfalt çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade etti. Vali Çelik, "Geçen sene altyapı çalışmalarını bitirdiğimiz bu güzergâhta, bu yıl kalan iş ve işlemlerle birlikte asfaltlama çalışmalarını da tamamladık. Vatandaşlarımızla sohbet ettik, onların memnuniyeti bizler için çok kıymetli. Zorlu şartlara rağmen bitümlü sıcak karışım standartlarında yol hizmeti sunabiliyor olmamız, bize büyük bir mutluluk kattı. Allah, devletimize zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın" dedi.

Uzun yıllar sonra asfalt yoluna kavuşmanın memnuniyetini dile getirerek Vali Çelik’e teşekkür eden köy sakinleri ise bu çalışmalar sayesinde köyler arasındaki ulaşımın rahatlayacağını ve yaşam standartlarının yükseleceğini belirttiler.

Öte yandan, Vali Çelik’i gördükten sonra hızlı adımlarla yanına gelen Halime Onuş isimli teyze ise Vali Çelik’i Kürtçe ’ser sera, ser çava’ (başım, gözüm üstüne geldiniz) sözleri ile karşıladı. Vali Çelik de Halime teyzeye Kürtçe ’ser sera, ser çava’ diye cevap verdi. Çay eşliğinde Abdurrahman Yılmaz ve Halime Onuş ile sohbet eden Vali Çelik, sıcak misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerini iletti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

Daltonlar" Çetesi Türkiye'de Çökertildi

2024-10-08 11:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Kastamonu’da vatandaşlara çağrı: ’2000 yılından sonra yapılan binalar tercih edilmeli’

17:28 - Gündem

Malatya’da yaralı bulunan dağ keçisi koruma altına alındı

17:17 - Gündem

Aksaray’da 1 ilçe, 2 köy yolu kardan kapandı

17:01 - Gündem

Bolu dağında sis ve kar etkili oluyor

16:49 - Gündem

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı

16:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık