?>

Yüksekovalı vatandaşlardan yeni otogar çağrısı

Hakkari’nin yüksekova ilçesinde yıllar önce yapılan otogar vatandaşların hiçbir ihtiyacını karşılamazken, vatandaşlar acilen yüksekova’ya yeni ve büyük bir otogarın yapılmasını istediler.

Genel - 7 ay önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde otogarın ihtiyacı karşılamadığını ifade eden bölge halkı, yeni ve daha büyük bir otogar yapılmasını istedi.

Yüksekova ilçesinin İpekyolu Caddesi üzerinde yıllar önce yapılan geçici ve az sayıda dükkanın bulunduğu otogarın, büyüyen şehrin ihtiyaçlarına cevap veremediğini ifade eden vatandaşlar, İran ve Irak gibi komşu ülkelerden Yüksekova’ya gelenlerin de durumdan şikayetçi olduğunu kaydetti. 130 bin nüfusa rağmen düzgün otogarlarının olmadığını ifade eden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, “Yıllardır yapılması için direniyoruz ama bir türlü yapılmadı. İlçemiz 130 binlik nüfus olmasına rağmen yol kenarlarında yolcular iniyor-biniyor. Bizde burada yetkililere sesleniyoruz, artık şehre yakışan bir otogar istiyoruz” dedi.

"Yüksekova bu çirkin görüntüden kurtulmalı" diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Aslında hiç otogarımız olmadı. Şuan insanların indi-bindi yaşandığı yer zaten tehlike saçıyor. İnsanlar dışardan geliyor ama maalesef dinleneceği ve lavabosu olmayan bir yere geldiklerinde zaten o çirkin görüntüden olumsuzluğa düşüyorlar. Biz de burada belediye yetkililerine sesleniyoruz artık ilçeye yakışacak bir otogar yapılmalı” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

İlgili Haberler

Siirt Belediyesi’nde usulsüz işe alındığı belirlenen 35 kişi işten çıkarıldı

21:45 - Genel

Genç ilçesinde şap karantinası

19:44 - Genel

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz: "Maaş artışı daha ilk ayda eridi gitti"

19:34 - Genel

Başkan Zeyrek: "Teğmenlerimizin her zaman yanındayız"

18:11 - Genel

"Yenidoğan çetesi" sanıklarından İlker Gönen için cenaze töreni düzenledi

17:25 - Genel

Günün Manşetleri

Feribot Seferleri Hava Şartları Nedeniyle İptal Edildi

16:43 - Gündem

Engelli Bireyler İçin Erişilebilir Yol Düzenlemesi

16:35 - ÇEVRE

Yargıtay, Pınar Gültekin Cinayetinde Kararı Bozdu

16:33 - Asayiş

30 Yıldır Arıcılık Yaparak En Kaliteli Balı Üretiyor

16:30 - Gündem

45 Bin Yıldan Fazla Hapisle Yargılandı

16:29 - Gündem