?>

Yüksekovalılar kömür dumanından kurtulmak için gün sayıyor

Doğal gaz çalışmalarının yüzde 95’inin bittiği hakkari’nin yüksekova ilçesinde vatandaşlar kömür dumanından kurtulmak için gün sayıyor.

İnsan - 2 ay önce

HAKKARİ (İHA) – Doğal gaz çalışmalarının yüzde 95’inin bittiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar kömür dumanından kurtulmak için gün sayıyor.

Van üzerinden Hakkari’ye getirilen doğal gaz hattının Yüksekova etabındaki çalışmalar, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından büyük ölçüde tamamlandı. Ana boru hattındaki çalışmalar BOTAŞ tarafından tamamlandıktan sonra şehir merkezine dağıtım yapacak şirkete teslim edilecek. Yüklenici firma tarafından geçtiğimiz yıl Esenyurt ve Esentepe mahallelerindeki TOKİ konutlarındaki kazı ve boru kaynak işlemlerinin bir kısmı tamamlanırken, gazın ilk etapta bu bölgelere verilmesi planlanıyor.

Doğal gaz istasyonunda yoğunlaşan çalışmaları yerinde inceleyen Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu Üyesi Zeki Gürdal, ilgililerden bilgi aldı. Yiğit, “Halkın talepleri üzerine yetkilerle görüşerek bilgi aldık. Çalışmaların aktif bir şekilde yapıldığını teyit ettik. Yüzde 90’ların üzerinde çalışmaların bittiğini, test aşamasında olduğunu ve en kısa sürede kalan eksikleri de tamamlayıp firma tarafından geçici kabulünü başlanacağı söylendi. En kısa sürede Yüksekova doğal gaza kavuşacak. Yüksekova halkı olarak akşam ve sabah saatlerinde kalitesiz kömürlerin yakılması sonucu şehirde yaşayan vatandaşlar kirli bir hava soluyor. Bir an önce tek çare doğal gazın şehre verilmesidir. Bu güzel proje ve çalışmalarından dolayı Hakkari Valisi Ali Çelik ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu Üyesi Zeki Gürdal ise, “Yaptığımız saha inceleme sonucu BOTAŞ yetkililerinden aldığımız bilgilere göre işlerinin büyük kısmının bitmek üzere olduğunu ve şehir içi dağıtıcı firmaya geçici kabul ile teslim edeceklerini belirttiler. Bu da bizim için ve Yüksekova halkı adına sevindirici bir haber oldu. Bundan sonraki süreçlerde de konunun takipçisi olacağız. Bizim bir an önce bu kömür dumanından kurtulmamız gerekir. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Eskişehir’de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için farklı yerlerde lokma dağıtıldı

18:05 - İnsan

Eskişehir AKUT ekibi, toplum bilincinin arttırılması için yapılan çalışmaları Vali Aksoy’a anlattı

17:51 - İnsan

Depremde hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi

17:51 - İnsan

Burhaniye’nin nüfusu 67 bini aştı

17:47 - İnsan

Terme’de okullar renkleniyor

17:29 - İnsan

Günün Manşetleri

Okullar Açıldı, Virüsler Yayılıyor

17:00 - Sağlık

Türk Tavuğu Artık Avrupa’da

16:58 - Ekonomi

Uludağ Yolunda Kış Lastiği Engeli

16:56 - Asayiş

Süper Lig’de 23. Haftanın Hakemleri Açıklandı

16:53 - Spor

Santorini’de Deprem Panik Yarattı

16:52 - Dünya