?>

Yunanistan’da Miçotakis hükümetine karşı gensoru önergesi verildi

Yunanistan’da başbakan kyriakos miçotakis hükümetine karşı ana muhalefetteki merkez sol pasok partisi ve diğer sol partilerden milletvekilleri tarafından gensoru önergesi verildi. Miçotakis hükümeti için cuma güve güven oylaması yapılacak.

Siyaset - 2 ay önce

Yunanistan’da Başbakan Kyriakos Miçotakis hükümetine karşı ana muhalefetteki merkez sol PASOK partisi ve diğer sol partilerden milletvekilleri tarafından gensoru önergesi verildi. Miçotakis hükümeti için cuma güve güven oylaması yapılacak.

Yunanistan’da 2023’teki ölümcül tren kazası nedeniyle Başbakan Kyriakos Miçotakis hükümetine karşı ana muhalefetteki merkez sol PASOK partisi ve diğer sol partilerden milletvekilleri tarafından gensoru önergesi verildi. Önerge, 85 milletvekili tarafından imzalanırken, Miçotakis hükümeti için cuma güve güven oylaması yapılacak.

Milletvekilleri, hükümetin kazanın sorumluluğundan kaçtığını, kritik güvenlik açıklarını düzeltmediğini ve delilleri örtbas ettiğini öne sürerek, "Hükümetin halkın desteğini kaybettiğini" belirtti. Miçotakis hükümeti, ise tüm suçlamaları reddederek, 300 sandalyeli parlamentoda 156 sandalyeye sahip olması nedeniyle güvenoyu almayı beklediğini açıkladı.

Mitsotakis, parlamentoda yaptığı konuşmada, muhalefetin iddialarının "uluslararası çalkantılı dönemde Yunanistan’ın iç siyasi istikrarını tehdit ettiğini" belirterek, "Hükümet olarak, devlet işletmesi tarafından yönetilen demiryolu ağını 2027’ye kadar modernize edeceğiz ve bakımını üstlenecek yabancı bir şirketle anlaşacağız" dedi. Raporda ihlallere dikkat çekildi

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Selanik’e giden 352 kişinin bulunduğu yolcu treni, 2023’te 28 Şubat’ı 1 Mart’a bağlayan gece Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışmıştı. 57 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ihmalkarlık nedeniyle meydana geldiği ortaya çıkmıştı. Kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. Yunanistan Demiryolu ve Kaza Güvenliği ve Soruşturma Kurumu (HARSIA) tarafından dün yayımlanan raporda, Yunanistan’ın demir yolu sisteminde ciddi personel yetersizliği, uygun güvenlik önlemlerinin alınmaması ve yıllara yayılan kritik seviyedeki ihlaller olduğu belirtilmişti. Kazayla ilgili adli soruşturmanın bu yılsonunda tamamlanması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

İlgili Haberler

Kocagöz, Akdeniz Belediyeler Birliği encümen üyesi seçildi

10:31 - Siyaset

Başkan Toptaş: "Sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız"

10:24 - Siyaset

Başkan Kotan: "Konyaaltı’nı hep birlikte daha güzel yarınlara taşıyacağız"

10:11 - Siyaset

Başkan Sandıkçı: "İstişare kültürüyle çalışıyor, ilçemizi geleceğe taşıyoruz"

09:33 - Siyaset

Samsun’da meydan Filistin’e destek için doldu

09:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel