?>

Yunusemre’de sokak hayvanları kısırlaştırılmak üzere toplanacak

Yunusemre belediye başkanı semih balaban, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir kısırlaştırma programı başlattıklarını duyurdu. Kısırlaştırma işleminin belediye bünyesinde veteriner hekim tarafından yapılacağını ifade eden başkan balaban, “veteriner teknikerlerimiz ise sadece kısırlaştırılacak olan hayvanların toplama işlemini yapacak” dedi.

Sağlık - 9 ay önce

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir kısırlaştırma programı başlattıklarını duyurdu. Kısırlaştırma işleminin belediye bünyesinde veteriner hekim tarafından yapılacağını ifade eden Başkan Balaban, “Veteriner teknikerlerimiz ise sadece kısırlaştırılacak olan hayvanların toplama işlemini yapacak” dedi.

Yunusemre Belediyesi, Son günlerde popülasyonunda artış gösteren sokak hayvanları sorununa çözüm bulmak amacıyla kolları sıvadı. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, sokak hayvanları sorununu çözmek için harekete geçtiklerini açıkladı. Başkan Balaban, belediye bünyesindeki veterinerler tarafından yapılacak kısırlaştırma işlemlerinin önemine değindi. Aynı zamanda, yeni işe alınan veteriner teknikerlerinin de bu sürece destek vereceğini dile getirdi. Başkan Balaban, sokak hayvanlarının sayısını kontrol altına almanın ve onların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamanın, kısırlaştırma işlemleriyle mümkün olacağını vurguladı. “Kısırlaştırmayı veterinerimiz yapacak”

Bu adımla birlikte, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçilmesi ve vatandaşların daha huzurlu bir çevrede yaşamasının hedeflendiğini kaydeden Belediye Başkanı Balaban, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan sokak hayvanları sorununu hayvanseverlerle birlikte süreç içerisinde çözeceğiz. Bunun en etkili çözümü kısırlaştırmadır. Bu anlamda belediyemize aldığımız veteriner ve veteriner teknikeri arkadaşlarla birlikte sorunu çözeceğiz. Kısırlaştırmayı veteriner arkadaşımız yapacak. Veteriner teknikerlerimiz asla kısırlaştırma işlemi yapmayacak. Bu konuda vatandaşlarımız yanlış bilgi sahibi olmasın. Hayvanları toplama ve kısırlaştırmaya hazırlama işlemini sadece veteriner teknikeri arkadaşlarımız yapacak. Bu konuda adım adım sonuç alacağız. Ama üzülerek söylüyorum bizden önceki 10 yıllık süreç içerisinde Yunusemre Belediyesi’nde bir tane bile sokak hayvanı kısırlaştırılmamış. Veterinerlerimiz ve teknikerlerimizle birlikte bu sorunu çözmek için kararlıyız. Amacımız hem hayvanlarımızın hem de vatandaşlarımızın sağlığını ve huzurunu korumak. Hemşehrilerimizin hiç şüphesi olmasın ki bu konuda belediye olarak çok hassasız. Sokak hayvanlarımız da bizim için birer candır." diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Voleybol takımını kur Köyceğiz plaja gel

2024-07-30 12:02 - Spor

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Prof. Dr. Koç’tan prematüre doğum uyarısı: "En iyi transfer anne karnında olandır"

10:06 - Sağlık

‘Anneleri Aşılat, Buzağını Yaşat’ projesi eğitim toplantısı Ortaca’da gerçekleştirildi

10:03 - Sağlık

Sezaryen ile dünyaya gelen bebeklerde alerji ve enfeksiyon daha sık görülüyor

09:39 - Sağlık

Sanal kumar bağımlılığı hızla artıyor

09:04 - Sağlık

Hemofili hastalarına uyarı: "Doktor kontrolleri aksatılmamalı"

18:21 - Sağlık

Günün Manşetleri

23 Nisan Hayalleri Yarıda Kaldı

10:20 - Asayiş

Yapay Zeka Çağında Eğitime Yönelik Uyarılar

10:18 - Teknoloji

Kamyon Dolusu Kaçak Midye Yakalandı

10:16 - Asayiş

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim