?>

Zeytin yönetmeliği oy birliğiyle iptal

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, zeytinlik alanlarda maden faaliyeti yürütülmesine olanak tanıyan yönetmelik değişikliğine karşı açtığı davada Danıştay 8. Dairesi’nden iptal kararı aldı.

Gündem - 5 ay önce

Zeytinlik alanlarda maden faaliyeti yürütülmesine olanak tanıyan yönetmelik değişikliğine karşı İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’un açtığı davaya Danıştay 8. Dairesi iptal kararı aldı. 3573 Sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun'un 20. maddesi, zeytinliklerin üç kilometre yakınında toz çıkaran tesislere izin verilmesini yasaklıyor. Ancak iktidar, bu kanunu etkisiz hale getirmek amacıyla yönetmelik değişikliği yapmıştı. Danıştay'ın iptali, zeytinliklerin korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

YÜRÜTME ÖNCE DURDURULDU, SONRA İPTAL EDİLDİ

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran İYİ Partili Ergun, “1 Mart 2022'de, yönetmelik değişikliğiyle zeytinlik alanlarda madenciliğin önünün açılması amaçlanmıştı. Bunun üzerine İYİ Parti adına 3 Mart'ta Danıştay'a dava açmış, bu değişikliğin iptalini/yürütmesinin durdurulmasını talep etmiştim. Danıştay 8'inci Dairesi, 13 Eylül 2022 tarihinde verdiği kararla zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliğinin yürütmesini durdurmuştu. 4 Eylül 2024 tarihinde verdiği kararla da söz konusu yönetmelik değişikliğine ‘oy birliği ile iptal kararı’ verdi” dedi.

 

HAKİMLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUMErgun açıklamasının devamında, “Zeytinliklere yönelik maden tehdidini ortadan kaldıran bu karara imza atan tüm hakimlerimize bu vesileyle bir kez daha, kamuoyu adına teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum. İYİ Parti olarak, zeytinliklerimizi ve tüm doğal güzelliklerimizi korumak için mücadelemize devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

İlgili Haberler

Ergan Kayak Merkezi’nde çığ rasat analiz ve kurtarma eğitimi

09:55 - Gündem

Konya Ovası’nda toprak suya doymadı

09:46 - Gündem

(Özel) Çanakkale’de 120 bin dekarda üretim yapılan çeltikte su krizi kapıda

09:39 - Gündem

Buz tutan şelaleye nefes kesen tırmanış

09:42 - Gündem

Amasyalı çiftçi 400 ağacı aşırı soğuktan korumak için dondurdu, görenler şaştı kaldı

09:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat