USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

154 yıllık Ramazan geleneği Bilecik’te de yaşatılacak

Bilecik'te ramazan davulcusu olmak isteyenler, komisyon tarafından tek tek dinlenip itina ile seçildi.

154 yıllık Ramazan geleneği Bilecik’te de yaşatılacak
27-02-2025 16:11

Bilecik’te vatandaşları sahura kaldıracak Ramazan davulcuları aldıkları eğitimlerle 154 yıllık geleneği yaşatacak.


Bilecik’te Ramazan davulcusu olmak isteyenler, komisyon tarafından tek tek dinlenip itina ile seçildi. Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme toplantısında davulcuların uymaları gereken kurallar başta olmak üzere birçok alanda bilgiler verildi. Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü görevlilerinin de olduğu toplantıda, 154 yıllık bir geleneğin sürdürüldüğüne dikkat çekildi. "Davul çalacak kişilere gerekli eğitim ve bilgileri verdik"


Bilecik Belediyesi Sanat Koordinatörü Özgür Şengül, güzel ve anlamlı bir geleneği sürdürdüklerini belirterek Bilecik’te bütün mahallelerde sahura Ramazan davulcularıyla kalkılacağını söyledi. Mahalle sakinlerini rahatsız etmeden bu geleneğin sürdürüleceği bilgisini veren Şengül, ‘’Geleneksel olarak günümüze kadar gelen Ramazan davulculuğunu bizler de günümüzde sürdürüyoruz. Bu konuda davul çalacak kişilere gerekli eğitim ve bilgileri verdik. Tüm vatandaşlarımıza güzel ve bereketli bir Ramazan diliyoruz’’ ifadelerini kullandı.


Zabıta Müdürlüğü Komiseri Özgür Özmen de güzel geleneğin sürdürülmesi için gerekli desteği verecekleri bilgisini paylaştı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ