USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Turizm

ALMAN TATİLCİLERİN ERKEN REZERVASYON TERCİHİ

Alman Tatilciler Erken Rezervasyonlarda Sadece İndirim Değil, Tercih ve Güvence Arıyor

ALMAN TATİLCİLERİN ERKEN REZERVASYON TERCİHİ
17-11-2023 19:06
17-11-2023 19:07

Alman turistlerin, pandeminin etkisiyle gerileyen erken rezervasyonlara olan ilgisi, Almanya'da normale dönmeye başlıyor. Bir turizm acentasının yaptığı araştırmaya göre, 2024 yaz tatili fiyatları yalnızca yüzde 3 oranında arttı, bu da önceki yıllara kıyasla daha ılımlı bir yükseliş olduğunu gösteriyor.

 

Seyahat Uzmanı Christoph Heinzmann, şu anki fiyatların normal seviyelerde olduğunu belirterek, 2023'te yaşanan yüzde 8'lik artışın son üç yılı kapsadığını ve endişe verici bir durum olmadığını vurguladı. Araştırmadan çıkan diğer bir detay ise ekim ayında erken rezervasyonlara olan talepte yaşanan yüzde 24'lük artış. Bu artışla birlikte, tatilcilerin özellikle Fuerteventura, Mayorka ve Antalya gibi destinasyonlara büyük ilgi gösterdiği belirlendi.

 

Heinzmann, tatilcilerin sadece erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak için değil, aynı zamanda istedikleri otelde ve oda kategorisinde yer bulabilmek için de erken rezervasyon yapmaya yönelik bir talep olduğunu ifade etti. Popüler otellerde belirli oda kategorileri ve bu yönde olan uçuş kapasitelerinin hızla tükenmesi, tatilcileri erken rezervasyon yapmaya teşvik ediyor.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ