USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Antalya’da ’Yörük’ ateşi 26 yıldır yanıyor

Antalya'nın kumluca ilçesinde, bu yıl 26. €?sı düzenlenen geleneksel tarım ve seracılık festivali kapsamında kültürel etkinlikler kapsamında yörük ateşi yakıldı.

Antalya’da ’Yörük’ ateşi 26 yıldır yanıyor
29-04-2025 09:50

Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Yörük ateşi yakma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.


26. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Yörük Obaları yerleşkesinde Otağ Çadırının önünde Kumlucalı Yörüklerce Yörük ateşi etkinliği düzenlendi. Yörük ateşi ortak hafızayı ve kültürel kökleri canlandırarak, yüzyıllardır yaşanan birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi olarak yakılıyor.


Etkinlikte özel halk oyunları ekibi Ege ve Akdeniz yöresine ait figürlerin sergilendiği gösteri sundu. Etkinlik sonrası Kaymakam Bahadır Güneş ve ilçe protokolü, kurulan Yörük çadırlarını tek tek ziyaret etti. Yöresel giyim, eski eşya ve tarım aletlerinin sergilendiği otantik görünümlü çadırlarda protokol üyelerine ve vatandaşlara çadırı kuran mahalle sakinlerince hazırlanan pişi, keşkek ve tatlı ikram edildi. Kumluca Narenciye Mahallesi Orhan Okulu Caddesi üzerinde 41 mahalle sakini tarafından kurulan 34 Yörük çadırı 4 Mayıs akşamına kadar ziyarete açık kalacak.


Kumluca Kaymakamı Bahadır Güneş ve Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu önderliğindeki Yörük ateşi yakma etkinliğine, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ