USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ulaşım

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metrosu'nun İstanbul Havalimanı-Arnavutköy kesiminin bir yıl önce hizmete girdiğini belirterek, bu hatta 4.2 milyon yolcunun seyahat ettiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi
19-03-2025 12:54
19-03-2025 12:55

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metrosu'nun önemli bir kilometre taşına ulaştığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Arnavutköy kesiminin hizmete girişinin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, projenin İstanbullulara sağladığı katkıları vurguladı.

Bakan Uraloğlu, "Asrın projesi MARMARAY ve Gebze-Halkalı Banliyö Hattı ile birlikte, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İstanbul Havalimanı-Arnavutköy kesimi, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Levent-Hisarüstü Metrosu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metrosu, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metrosu gibi nice kent içi raylı sistem hattını tamamlayıp İstanbulluların hizmetine sunduk," ifadeleriyle İstanbul'daki raylı sistem yatırımlarının önemine dikkat çekti.

İstanbul Genelinde 161,8 Kilometre Raylı Sistem Hattı Hizmette

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattının Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesiminin geçen yıl Mart ayında açıldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, "Böylece İstanbul genelinde inşa ederek hizmete sunduğumuz hat uzunluğunu da 161,8 kilometreye çıkarmıştık. Şu anda; Halkalı-İstanbul Havalimanı hattımızın Halkalı-Arnavutköy Kesimi ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metrosunda yapım çalışmalarına devam ediyoruz," şeklinde bilgi verdi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Hattı'nda 4.2 Milyon Yolcu Seyahat Etti

Bakan Uraloğlu, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki ulaşım süresini sadece 8 dakikaya indiren Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın, Arnavutköy, Taşoluk, Kargo Terminali ve İstanbul Havalimanı olmak üzere toplam 4 istasyonuyla İstanbul şehir içi ulaşımına önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Hattın yolcu sayılarına ilişkin de bilgi veren Uraloğlu, "22 Ocak 2023 tarihinde açılan İstanbul Havalimanı-Kargo Terminali ile 19 Mart 2024 tarihinde hizmete verilen Taşoluk ve Arnavutköy istasyonları arasında toplam 4,2 milyon kişi seyahat etti," dedi.

Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Arnavutköy Metro Hattı'nın tamamında ise açılışından bu yana 17,2 milyon yolcu taşındığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Hattımız en son 19 Şubat 2025 tarihinde 37 bin 843 yolcuyla tüm zamanların rekorunu kırdı," diyerek hattın yoğun ilgi gördüğünü ifade etti


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ