![Bodrum’da Su Baskınlarına Karşı Yoğun Çaba](https://www.marmarisyenisayfa.com/files/uploads/news/default/bodrum-da-su-baskinlarina-karsi-yogun-caba-944982.webp)
Bodrum Belediyesi, sabah saatlerinden itibaren ilçe genelinde etkili olan sağanak yağışlar sonrası taşkın ve su baskınlarını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin afet birimleri, olumsuz etkileri en aza indirmek için gece gündüz demeden sahada çalışmalarını aralıksız olarak gerçekleştiriyor. Vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun çaba gösteren belediye ekipleri, özellikle dere yataklarına park edilen araçlar ve moloz bırakan vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuyor.
Yağışların ardından meydana gelebilecek su baskınları ve taşkınların önlenmesi için Belediye, riskli bölgelere uyarı tabelaları yerleştirdi. Bitez Mahallesi'ndeki Söğütlü Deresi güzergahındaki tüm sokaklarda, Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından uyarı tabelaları asıldı. Ancak, tüm uyarılara rağmen dere yataklarına araç park eden ve atık bırakan vatandaşlar, belediye ekipleri tarafından bilgilendirilmeye devam ediyor. Bu uyarılar, halkın can ve mal güvenliği için büyük önem taşıyor.
Bodrum Belediyesi'nin afet birimleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı sonrası hızla harekete geçti. Afet İşleri, Fen İşleri, Zabıta, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ve Destek Hizmetleri müdürlükleri, taşkın ve su baskınlarına karşı koordineli bir şekilde çalışarak yoğun bir mesai harcıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Söğütlü Deresi'nde mahsur kalan iki aracı kepçe yardımıyla kurtardı.
Belediye ekipleri, ilçe genelindeki yağışların devam etmesi beklenen süreçte, halkın güvenliğini sağlamak adına teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürecek.
Editor : Nur DÜZEN