
Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz akşam üzücü bir olay yaşandı. Ateşlenen çocuğunu hastaneye götüren Turgay A. isimli bir baba, iddiaya göre doktorun çocuğuyla yeterince ilgilenmediğini düşünerek hastanede olay çıkardı.
Sabah saatlerinde çocuğunun damar yolunun çıktığını fark eden refakatçi anneanne, hemşirelerin ilgisiz kaldığını iddia etti. Bu durumu öğrenen baba Turgay A., öfkeyle çevredeki bilgisayarlara vurmaya başladı. Arbede sırasında hemşire Dilek Y.'nin Turgay A. tarafından darp edildiği öne sürüldü ve olay üzerine hastanede beyaz kod verildi.
Olay yerine gelen güvenlik görevlileri, baba Turgay A.'yı güçlükle zapt ederek dışarı çıkardı.
Olayın ardından Sağlık Sen Bilecik Şube Başkanı Emrah Göztepe bir açıklama yaparak, yaşanan şiddet olayını kınadı. Göztepe, "Şifa vermek için büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçilerimize yönelik her türlü saldırıyı kınıyor, bu tür olayların son bulmasını temenni ediyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve sürecin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Sağlık, şiddetle değil; sevgi, saygı ve güvenle büyür" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Editor : Haber Merkezi