USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhur İttifakı Muğla’da Buluştu

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP Muğla il teşkilatları, “Cumhur İttifakı Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme” toplantısında bir araya geldi.

Cumhur İttifakı Muğla’da Buluştu
11-02-2025 17:47
11-02-2025 17:51

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP Muğla il teşkilatları, ‘’Cumhur İttifakı Yerel Yönetimler İştişare ve Değerlendirme’’ toplantısında Muğla’da bir araya geldi.

AK Partili ve MHP’li ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve ittifakın yerel yönetim temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, Muğla’daki hizmetlerin daha etkin yürütülmesi ve Cumhur İttifakı’nın yerel yönetimlerdeki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Cumhur İttifakı’nın Muğla’daki temsilcileri, yerel yönetimlerde iş birliğini güçlendirmek ve hizmetlerin daha verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya geldi.

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen  “Cumhur İttifakı Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme” toplantısına AK Parti Muğla İl Başkanı Haluk Laçin, MHP İl Başkanı Burak Demirel’in yanısıra AK Parti ve MHP’li ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve ittifakın yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Muğla’nın çeşitli ilçelerindeki hizmetlerin daha etkin planlanması, karşılaşılan sorunların çözümü ve ittifakın ortak stratejilerinin belirlenmesi konuları ele alındı.

 "Muhalefet Görevimizi En İyi Şekilde Yerine Getireceğiz"

2019 yılından bu yana Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan AK Parti Muğla İl Başkanı Haluk Laçin, Cumhur İttifakı’nın güçlü ve tecrübeli bir kadroya sahip olduğunu anlatarak, “Seçimlerde bazı eksiklikler yaşandı ve Halkımız bizlere muhalefet görevi verdi, bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye kararlıyız" dedi.

Muhalefetin amacının yalnızca eleştirmek değil, iktidarı çalıştırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken Laçin, yerel yönetimlerde yapılan hataları gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi. Basın ve sosyal medyanın önemine vurgu yaparak, "Muhalefetin sesinin duyulması için basını etkin kullanmalıyız" ifadelerini kullandı.

‘’Muğla’nın Geleceğini Planlayacağız’’

Muğla’daki imar planı eksiklikleri ve bürokratik engellerin büyük bir sorun teşkil ettiğini belirten Laçin, bu konuda Çevre, Sağlık ve Turizm Bakanlıkları ile temaslarda bulunduklarını söyledi.

Ankara ziyaretinde yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, imar düzenlemeleri ve tarım yasasındaki kısıtlamaların Muğla’daki yapılaşmayı nasıl etkilediğini gündeme getirdiklerini söyledi.

Muğla'nın turizm, madencilik ve tarım alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Laçin, plansız hareket edilmesi durumunda gelecekte büyük sorunlarla karşılaşılabileceğini söyledi. "Yerel yönetimler bu konuda sorumluluk almalı, Muğla’nın geleceğini planlamalıdır" dedi.

"Halk Plajları Konusunda Müjdeli Haber Yakında"

Ankara temaslarında gündeme gelen bir diğer önemli konunun halk plajları olduğunu aktaran AK Parti Muğla İl Başkanı Laçin, ilgili bakanlıkların bu konuda düzenlemeler yaptığını ve yakın zamanda Muğlalıları sevindirecek gelişmelerin olacağını söyledi.

Belediyelerin en büyük sorunlarından birinin SGK’ya olan borçları olduğunu dile getiren Laçin, CHP’li  belediyelerin ihtiyacın üzerinde personel alımı yaparak ödeme güçlüğü çektiğini söyledi.

CHP’li Bodrum Belediyesi’nin 1 trilyon TL SGK borcu olduğuna dikkat çeken Laçin, "Bodrum’un çöp ve su sorunları hâlâ çözülmedi. Belediyelerin asli görevi hizmet üretmektir" dedi.

Bazı belediye başkanlarının yerel yönetim yerine ulusal siyaset yapmaya çalıştığını belirten Laçin, "Eğer ulusal siyaset yapmak istiyorlarsa, belediyedeki görevlerini bırakıp farklı bir alanda mücadele etmeleri gerekir" diyerek eleştiride bulundu.

"Muğla İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz"

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Haluk Laçin, Cumhur İttifakı olarak Muğla’ya en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. "Yapıcı muhalefet anlayışıyla, eksikleri ortaya koyarak daha iyi bir Muğla için çalışacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

"Muğla İçin Birlik ve Beraberlik İçinde Çalışıyoruz"

Toplantıda konuşan MHP Muğla İl Başkanı Burak Demirel ise Muğla’da Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurgulayarak, "Uzun yıllardır, genel başkanlarımızın bizlere verdiği sorumluluk çerçevesinde, ilçe başkanlarımız ve meclis üyelerimizle Muğla için çalışıyoruz" dedi.

İttifakın yerel yönetimlerde daha etkin olması adına yapılan çalışmalara değinen Demirel, "İlçelerde vatandaşlarımızın problemlerini çözmek, ittifakımızın gücünü sahada daha da artırmak için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Bizler de MHP Muğla il başkanlığı olarak her zaman yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızın Yerel Sorunlarını Çözmek İçin Çalışıyoruz"

Cumhur İttifakı’nın Muğla’daki hizmet sürecinde aktif rol oynadığını belirten Demirel, belediye meclis üyelerinin ilçelerindeki sorunları çözme noktasında önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. "Bürokrasi noktasında üzerimize düşeni yaparak, sizlerle birlikte bu süreçte destek olmaya devam edeceğiz" diyen Demirel, Muğla için el birliğiyle çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

"Cumhur İttifakı Sancağını Daha İleri Taşıyacağız"

Cumhur İttifakı’nın Muğla’daki çalışmalarına değinen Demirel, ittifakın gücünü artırarak hizmetlere devam edeceklerini ifade etti. "Muğla’da Cumhur İttifakı sancağını daha ileriye taşımak için, ilçelerdeki vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözüme kavuşturmak adına birlik içinde çalışıyoruz" dedi.

Konuşmasının sonunda toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Demirel, organizasyonda emeği geçen Cumhur İttifakı üyelerine ve katılım gösteren tüm ilçe başkanları ile meclis üyelerine teşekkür etti.


Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ