USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarından Büyük Başarı

Sivas’ta cumhuriyet üniversitesi vakfı okulları öğrencileri, italya merkezli dünya çapında uygulanan uluslararası fibonacci matematik olimpiyatları’nda türkiye dereceleri elde etti. Okulun öğrencileri, yarışmanın 1. Turunda gösterdikleri üstün başarılarla türkiye’nin gururu oldu.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarından Büyük Başarı
24-03-2025 11:45

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları öğrencileri, İtalya merkezli dünya çapında uygulanan Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye dereceleri elde etti. Okulun öğrencileri, yarışmanın 1. turunda gösterdikleri üstün başarılarla Türkiye’nin gururu oldu. Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları öğrencileri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atarak Türkiye dereceleri kazandı. Öğrenciler, İtalya merkezli ve dünya çapında uygulanan Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları’nda önemli başarılar elde etti. Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları, dünya çapında 49 ülkede düzenlenen, öğrencilerin matematiksel düşünme ve analitik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan prestijli bir organizasyon olarak biliniyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, yalnızca ulusal düzeyde değil, kültürel değişim fırsatları ve dünya çapındaki üniversitelerden burs kazanma şansı da elde ediyor. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, Sivas’taki sınav merkezi olarak bu yıl yoğun bir katılım sağladı. Başarılarıyla dikkat çeken öğrenciler, Uluslararası Fibonacci Olimpiyatları’na katılarak hem Sivas iline hem de Türkiye’ye büyük bir onur kazandırmış oldu.


Olimpiyatlarda İlkokul 3. sınıf öğrencileri: Buse Buldur Türkiye 1.si, Selim Tuğhan Sel Türkiye 2.si, Mehmet Selim Özel Türkiye 2.si, Işıl Sungur Türkiye 3.sü, Barlas Soysözen Türkiye 3.si, Selim Efe Özen Türkiye 3.sü oldu. Ortaokul öğrencileri: Ece Akbulut Türkiye 2.si, Muhammed Uğur Bulut Türkiye 2.si, Yusuf Hamza Gündoğdu Türkiye 3.sü oldu. Lise öğrencisi ise Beyza Aydın Türkiye 3.sü oldu.


Bunun yanı sıra, okul öğrencileri 1. turda gösterdikleri başarılarla Antalya’da düzenlenecek 2. turda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandılar.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ