USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Gökçeada’da 13 otel ve pansiyon mühürlendi

çanakkale'nin gökçeada ilçesinde evrak eksiği bulunan 13 otel ve pansiyon mühürlendi. Geçtiğimiz hafta ayvacık'ta 57, bozcaada'da ise 36 işletme aynı gerekçe ile mühürlenmişti.

Gökçeada’da 13 otel ve pansiyon mühürlendi
11-02-2025 16:22

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde evrak eksiği bulunan 13 otel ve pansiyon mühürlendi. Geçtiğimiz hafta Ayvacık’ta 57, Bozcaada’da ise 36 işletme mühürlenmişti.


Bolu’da yaşanan otel faciasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, 81 il valiliğine "acele" ibaresiyle bir yazı göndererek, ruhsatsız ve belgesiz konaklama tesislerinin tespit edilip mühürlenmesini talep etti. Çanakkale Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, Gökçeada Kaymakamı Nurbaki Yalçın, Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ile zabıta ve polis ekipleri tarafından evrak eksiği bulunduğu tespit edilen otel ve işletmeler denetlendi. Otel ve pansiyon sahipleri, mühürleme işlemi öncesi bilgilendirildi. Zabıta ekiplerince otel ve pansiyonların kapılarına üzerinde ’İşyerinizin turizm işletme belgesi almadığı tespit edilmiştir’ yazılı belge asılarak, mühürleme işlemi gerçekleştirildi.


Yapılan denetimlerde Çınarlı Mahallesi’nde 3, Yeni Bademli’de 5, Uğurlu köyünde 2, Fatih Mahallesi’nde 2 ve Eşelek köyünde 1 olmak üzere toplam 13 otel ve pansiyon mühürlendi.


Geçtiğimiz hafta Ayvacık’ta 57, Bozcaada’da ise 36 işletme mühürlenmişti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ