USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Turizm

YABANCI TURİZM: İSPANYA ARTIYOR, TÜRKİYE DÜŞÜYOR

Türkiye'de turizm sektöründeki yabancı sermaye yatırımları, 2023'ün ilk 9 ayında yüzde 84 oranında daralırken, aynı dönemde İspanya'da yüzde 6 oranında arttı.

YABANCI TURİZM: İSPANYA ARTIYOR, TÜRKİYE DÜŞÜYOR
22-11-2023 19:57
22-11-2023 20:02

Türkiye'de turizm sektöründeki yabancı sermaye yatırımları, 2023'ün ilk 9 ayında yüzde 84 oranında daralırken, aynı dönemde İspanya'da yüzde 6 oranında arttı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve İspanya Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinde gerçekleşen yatırımların seyri ülkeler arasında farklılık gösterdi.

 

Yatırım verilerine göre, yurt dışından gelen turizm yatırımları Türkiye'de büyük bir düşüş yaşarken, İspanya'da ise artış kaydetti. Türkiye'deki yatırımların 252 milyon dolardan 35 milyon dolara gerilediği bu dönemde, İspanya'da ise yatırımlar 423 milyon dolardan 450 milyon dolara yükseldi.

 

Türkiye'nin turizm sektöründeki bu gerilemede etkili olan faktörler ve alınması gereken önlemler konusunda sektör temsilcileri ve uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler merak konusu oldu.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ